vrijdag 13 februari 2009

11-02


Goh! Mijn blog uit 2004 bestaat nog!
Hier (nieuw venster).

Inkopen.
Een paar producten: fleur de sel de Guérande, 250 gram, 3,80 (smaak blijft mooi lang in je mond hangen); 1 liter extra vierge zonnebloemolie, eerste / koude persing, 2,95; Normandische met zeezout gepekelde beuk gerookte worst, Saucisse de Marin want vissers maakten ze vroeger als ze niks te vissen hadden, maanden gedroogd (50% oorspronkelijke gewicht), ongelofelijk lekker, iets van dat adelijke wat goed Bündnerfleisch heeft, 60 gram, 2,20;



Lindt chocolade 99% cacao, “noir absolu”, 50 gram, 2 Eu. Of zoiets.
Er staan eet-instructies op : je moet eerst de 70% eten, dan de 85% en dan die. Niet kauwen maar laten smelten. Heel aparte ervaring de eerste keer.



PJ. Un pansement sur une jambe de bois, een doekje voor het bloeden; Plat comme un limande, als een dubbeltje.



Limande, schar

De winkelmeisjes waren "hot dogs" aan het maken; oud brioche-achtig stokbrood in de lengte doorsnijden, béchamel erop, knakworst, béchamel en geraspte kaas. Oven.
Hieronder die croques die ik gisteren maakte. Zei dat ze de geitenkaas pas een minuut voor uit de oven halen erop moesten doen en dat functioneert inderdaad beter. Zoniet dan hou je alleen een korst over, lijkt het. Maar er had wel een schijfje meer op gekund.



Personeelseten.
Witte bonen-puree. Italië.
Gebruik een op een bonen en aardappel. Aan gewicht dan dus.
Kook witte bonen over-gaar.
Bak in olijfolie met wat boter blokjes aardappel bruin en gaar.
Voeg halverwege gesnipperde ui en knoflook toe.
Meng de uitgelekte bonen met de aardappel, pureer, en maak smeuïg met zure room.
Proef op peper en zout.
Gegeten met sla (met sojasaus-vinaigrette) en verse chorizo.
Ze dronken er cognac met sinas bij...



Foto genomen toen ze als voorgerecht croques aten