zondag 4 februari 2018

Schnitzel



Vandaag foto's van het wordingsproces van een Kip Cola variant
Zoek op het blog op kip cola

Rauwe aardappelschijven, ganzenvet



Video's over schnitzels


Een schnitzel bereiden

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Niks hakbijl of pan, dat werkt veel te grof, ik bedoel: na het snijden heeft dat vlees een tijd gelegen en is wat opgetrokken, en meestal op een enkel punt meer dan op een ander punt
Daarom een deegroller gebruiken
Kan je het trouwens ook richting geven indien nodig
Als je er verstand van hebt natuurlijk

Een echte Wiener Schnitzel paneer je helemaal niet zo
In het paneren zit de echte Wiener Schnitzel
Je rolt het vlees minder dun uit dan die nitwit doet
Niks eiwit om te beginnen, maar ei, eventueel met room
Je legt het (na bloem en ei) op een fors dikke laag paneermeel en je drukt het uit mekaar met je knokkels (die van elkaar af drukken)
Je hoort het kraken en scheuren
Een echt klassieke Wiener Schnitzel heeft gaten en hangt, niet wegens de hoeveelheid vlees maar wegens dat uit elkaar drukken, aan twee kanten over je bord

"Een gewone Schnitzel wordt gesneden van varkensvlees"
Dat heet Schnitzel Wiener Art, ja

"de klassieke garnituur" flikker op culinaire nul!
Een stapeltje met tomaat en een schijf ei...
Mimosa, citroen, kappertjes en ansjovis
De culinaire aap met z'n takje peterselie...
Die heeft verdomd een takje peterselie uit z'n lul groeien...




Schnitzelnacht

Zie hier

Wat een stel proleten bij mekaar zeg...
Lekker ordi



Pimientos del Padrón


Een Oostenrijker bakt schnitzels

Zie hier

Waarom je Butterschmalz uit Oostenrijk moet laten komen als je gewoon ghee en reuzel door mekaar kunt mengen, geen idee

Dat hameren met zo'n ding met gemene punten is natuurlijk dodelijk voor de smaak
Zie de gaten
Hoe zorg ik dat er zoveel mogelijk smaak uit wegbakt...

En als je een schnitzel van een kalfsentrecôte gaat maken dan ben je niet goed wijs
Dan moet je die entrecôtes ook nog gaan zagen ipv snijden want anders worden ze te dik

Spa rood... Gebruik dan tenminste pils

Dat het moet souffleren, dat klopt, maar hij frituurt dan ook meer dan dat ie bakt

Dat de eerste niet goed is, dat is normaal
Als je vlees gaat aanbraden voor stoofvlees, dan wordt de eerste hap ook niet mooi
Maar wat je dan dus doet, dat is de eerste half aanbraden, en later afbakken

En daar heb je die tomaat weer
Klassiek gebruik je dat enkel als je er sla naast legt ook

Die salade heb ik maar niet meer gekeken, nadat ie er slaolie over goot
Nooit van zonnebloemolie gehoord




Schnitzel tumblen

Zie hier

Ik heb er een simpele opmerking over:
Koop beter vlees
Of moet ik zeggen Je hebt prima vlees dus ga niet staan te kutten?




Het is me allemaal wat met die schnitzels

Zie het Schnitzelparadijs hier en dan heb je natuurlijk ook nog Boeboe Kalief

Noah Valentyn, Bracha van Doesburgh, Mimoun Oaïssa, Mohammed Chaara, Sabri Saad El-Hamus en Linda van Dyck schijnen er allemaal wat mee te maken te hebben
Alleen die namen al...
Dan weet je al: Wegwezen!



Peter, wie was dit ook weer?
[J. D. Salinger]
[Zie de serie Schrijvers en hun Pijp hier]