Mooi koksmes
Kreeg ik bij mijn eerste bezoek aan Sligro
Recepten van Felix
Penne inktvis
Tekening octopus
"Snij de inktvis in ringen"... "een kort minuutje aanzetten"
Dat is dus inktvis
Zet daar dan geen plaatje van een octopus boven...
Asperges
Bouillon van de schillen koken, prima
Zeven en inkoken, prima
"Bewaar. Kook dan de asperges gaar" Huhh??
Die kook je toch ook daarin?!
Heerlijk
Uitstekend recept voor bouillonkruiden
Ik publiceerde dat al
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Het ging over wel of geen zout, en daarbij werd Mahatma Ghandi genoemd
Dat was een hele vieze man die iedereen klysma's wilde geven...
Gemarineerde aardappels
Ik propageer al lang het stoven van aardappelen
Boter, ui, knof, p/z...
Blokjes aardappel...
Vloeistof (bouillon, bier, wijn...)
Maar die blokjes marineren, dat deed ik nog nooit
Gaan we doen!
Witte wijn, laurier, knof, tijm, peterselie, prei, p/z
Heerlijk!
Sligro
Al jaren niet in de verkoop gezien hier
White Castle Slider
Het verhaal van Felix klinkt heel aardig qua ingrediënten, maar is qua productie volkomen onbegrijpelijk
Zie dus maar beter hier
Gevulde paprika
Kijk, dat is een superklassieke combinatie!
Chorizo, paprika, ei
Gisteren nog gemaakt, verdomd
maar Felix, er moet wel wat koolhydraat bij
Ik maakte Huevos a la flamenga
Aardewerken schotel op het vuur
Chorizo uitbakken met ui, knof en wat Spaanse peper
Paprika...
Rode wijn...
Gare tuinbonen en vrij snel daarna eieren erover breken
Paprikapoeder erover
Heerlijk!
Gebakken kaasbrood
Weer zo'n type wat denkt dat pimentón altijd gerookt paprikapoeder is...
Nou ja, zo interessant is het nou ook weer niet
Tosti kaas bieslook paprikapoeder
Met gebakken champignons met Worcestershire en Oloroso en sherryazijn en citroensap
Verloren brood
Dat is wentelteefjes oftewel Pain perdu
Maar hij maakt weer een soort tosti
Met pesto en salami
Halveren (driehoeken), door ei met room geklopt, oven
Omslachtig, lijkt me
Masa harina
Zie hier