donderdag 8 september 2016

Bakkerij en banketbakkerij



Cantharellen met Sake en Mirin


Video's


Baguette maken


Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)

Een van de pot gerukt recept

Trouwens altijd als je zo'n Nederlandse leraar te zien krijgt, dan weet je: dit wordt zwaar gelul

Alsof er in heel Frankrijk één bakker is die zo zijn brood maakt...

Trouwens dat "vloeibare desem", ik weet niet wat dat is, maar echte, normale desem is het zeker niet, want hij gaat het deeg ná het rijzen portioneren en dan heel uitgebreid vormen. Dat kan helemaal niet met echt desemdeeg, dat komt dan nooit meer omhoog...



Marouflette, nog zonder de Maroilles
Zie: je gebruikt gebakken aardappelen
Itt tot voor Tartiflette


Tarte Tatin

Zie hier


Uit de keuken van Bocuse

Die druipkaars komt zelf ook nog even kijken, maar het recept klopt

En je ziet het: meteen serveren
Een Tarte tatin die al klaar is, dat kan niet, want dan bijt je je tanden kapot op de karamel

Tarte des Demoiselles Tatin heet het officieel



Paprikasaus, wortel, pitim


Soezen

Zie hier


Ha! Cees Holtkamp!

Geen enkel commentaar, enkel dat ik hem geen zout zie gebruiken
Nou ja, misschien zoute boter maar dan nog zou ik er wat zout bij doen



Mosselen gekookt met zoete ui
Voor bij citrusfruit


Cake

Zie hier


Waarom zou dat gaan schiften?

En als je bang bent van dat "gluten netwerk", gebruik dan andere bloem zou ik zeggen
Zeeuws, spelt...

Ja, wat hij zegt over de warme methode, dat klopt helemaal

Instructief

Ik zou die "omgekeerde methode" gebruiken voor dat soort nagerechten met sinaasappelsaus, hoe heet het ook weer, in ieder geval cake met Crema all'arancia erover
Of voor Biscocho borracho



Pizza sardien
Simpel en overheerlijk


Moscovische tulband

Zie hier


Holtkamp!

Heb ik al besproken, nog niet de link gegeven

Pas op, heel erg moeilijk



Pasta friuta
Geen pasta met fruta dus, of pasta fritta


Muffins

Zie hier


Door Hoepel!

Hij laat niet zien dat ie er heel wat meer dan "spaarzaam" bloem door heeft gewerkt
Vergelijk de deegbal zonder die bloem op 1.04 met het formaat van die met bloem, op 1.14!

"Bestrooi met polenta", lazer op kletsmajoor...
Maisbloem OK maar polenta is maisgries

Die zak moet natuurlijk ff stiekem laten zien dat die koekenpan van Le Creuset is

Ik kook tien keer zo goed in een koekenpan van de rommelmarkt, ja!



Een Kroatische calzone met ui, knof en pepers uit de pekel in wording
Ontbreekt nog veel geraspte kaas


Tiramisu

Tira mi su
Trek mij omhoog
(naar je mond)

Zie hier


Je ziet meteen, direct, dat het geen lulprater is
Goeie vent

Juist!
Eerst de basis heel goed kennen, daarna mag je gaan postluderen



Poten marineren voor Yassa



Ik keek heel per ongeluk even naar DWDD
God God wat een partij gecoiffeerde drollen en omhoog gevallen stiekemnichten...