Cantharellen met Sake en Mirin
Video's
Baguette maken
Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Een van de pot gerukt recept
Trouwens altijd als je zo'n Nederlandse leraar te zien krijgt, dan weet je: dit wordt zwaar gelul
Alsof er in heel Frankrijk één bakker is die zo zijn brood maakt...
Trouwens dat "vloeibare desem", ik weet niet wat dat is, maar echte, normale desem is het zeker niet, want hij gaat het deeg ná het rijzen portioneren en dan heel uitgebreid vormen. Dat kan helemaal niet met echt desemdeeg, dat komt dan nooit meer omhoog...
Marouflette, nog zonder de Maroilles
Zie: je gebruikt gebakken aardappelen
Itt tot voor Tartiflette
Itt tot voor Tartiflette
Tarte Tatin
Zie hier
Uit de keuken van Bocuse
Die druipkaars komt zelf ook nog even kijken, maar het recept klopt
En je ziet het: meteen serveren
Een Tarte tatin die al klaar is, dat kan niet, want dan bijt je je tanden kapot op de karamel
Tarte des Demoiselles Tatin heet het officieel
Paprikasaus, wortel, pitim
Soezen
Zie hier
Ha! Cees Holtkamp!
Geen enkel commentaar, enkel dat ik hem geen zout zie gebruiken
Nou ja, misschien zoute boter maar dan nog zou ik er wat zout bij doen
Mosselen gekookt met zoete ui
Voor bij citrusfruit
Cake
Zie hier
Waarom zou dat gaan schiften?
En als je bang bent van dat "gluten netwerk", gebruik dan andere bloem zou ik zeggen
Zeeuws, spelt...
Ja, wat hij zegt over de warme methode, dat klopt helemaal
Instructief
Ik zou die "omgekeerde methode" gebruiken voor dat soort nagerechten met sinaasappelsaus, hoe heet het ook weer, in ieder geval cake met Crema all'arancia erover
Of voor Biscocho borracho
Pizza sardien
Simpel en overheerlijk
Moscovische tulband
Zie hier
Holtkamp!
Heb ik al besproken, nog niet de link gegeven
Pas op, heel erg moeilijk
Pasta friuta
Geen pasta met fruta dus, of pasta fritta
Muffins
Zie hier
Door Hoepel!
Hij laat niet zien dat ie er heel wat meer dan "spaarzaam" bloem door heeft gewerkt
Vergelijk de deegbal zonder die bloem op 1.04 met het formaat van die met bloem, op 1.14!
"Bestrooi met polenta", lazer op kletsmajoor...
Maisbloem OK maar polenta is maisgries
Die zak moet natuurlijk ff stiekem laten zien dat die koekenpan van Le Creuset is
Ik kook tien keer zo goed in een koekenpan van de rommelmarkt, ja!
Een Kroatische calzone met ui, knof en pepers uit de pekel in wording
Ontbreekt nog veel geraspte kaas
Tiramisu
Tira mi su
Trek mij omhoog
(naar je mond)
Zie hier
Je ziet meteen, direct, dat het geen lulprater is
Goeie vent
Juist!
Eerst de basis heel goed kennen, daarna mag je gaan postluderen
Poten marineren voor Yassa
Ik keek heel per ongeluk even naar DWDD
God God wat een partij gecoiffeerde drollen en omhoog gevallen stiekemnichten...