Aardappelen en uien...
Ach ach ach wat is het allemaal weer lekker...
Zonder pastinaak, augurkenschuim of chiazaad...
Wilbrink
want die schrijft die Telegraaf recepten
Geen enkele Nederlandse culischrijver kan aan die rubriek tippen, waarbij ik onmiddellijk moet toegeven Tubantia noch De Gelderlander noch het Eindhovens Dagblad noch de PZC te lezen
Ik heb wel wat anders te doen
Ik denk dat vroeger enkel Sylvia Witteman vergelijkbaar was
En heel vroeger Werumeus Buning
En je had Jans en hoe het dat mens ook weer waar het culinaire warhoofd De Dikke zo'n misplaatste hekel aan had
Die waren niet super maar het was in ieder geval geen gelul
Tegenwoordig is de rest naast Wilbrink compleet gelul en niks anders
Ex weekblader Hahn
Ennuh, ik geef steeds de officiële titel van het recept (wat vet gedrukt staat) en dan zoek je op telegraaf en die titel erachter en dan vind je het recept
Doe dat wel, want anders heb je weinig aan deze post
Pak het bovenste resultaat van de zoekopdracht, ondanks dat er PressReader staat
Thaise aspergepunten
Steel en punten apart houden
Steel bakken/stoven, punten enkel meestoven
Ik ga nou recepten van Wilbrink van een grote stapel plukken (dank PJ!)
En o ja, heel aardige patisserie recepten gaf ik weg in een onbesuisd moment
Mosselen met citrus
Met grapefruit en mandarijn
Ik maakte daar minneola van en ik publiceer het binnenkort
Heerlijk!
Rode bessen-relish
Heerlijk was het, en ik was niet de enige die dat vond
Publiceerde ik al
Zoek op rode bessen
Cantharellen
Afsnijsel, stelen, hoeden
Varkenshaas met salie
Gemaakt
Heerlijk
Zoek op salie
Heel mooi verhaal over Gnocchi
zoek op als je eens wist hoe lekker gnocchi is
Gnocchi di patate
Met gewoon boerenkaas en peper en boter
Aardappel met kerrie is een Godsgeschenk
India en Nepal, West-Afrika...
Dit is Stofu kau meti nanga kerrie, maar dan niet met kau (cow, koe) maar met met die fantastische Surinaamse gebakken gekookte eieren
Fantastische ideeën
Stoofvlees met zwarte bessen
Ja, ik weet dat je prachtig braamblad kan meekoken, dus ik geloof dit onmiddellijk en ik ga het ook maken ook
(Bramblad zit ook in enorm lekkere Vlaamse appelthee)
Het water loopt me in de mond Felix! Dank!
Königsberger Klopse
En verdomd, het recept klopt 100%
Kalfsgehakt!
Een werkelijk fantastisch recept, en Kant was er dol op
Rijstpasta, gerookte tofu, taugé
En dat zwart dat is "zeespaghetti"
Himanthalia elongata, zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Ik ben niet zo'n wiervreter maar dit is lekker
(Dat neongroene spul bij AH, gadverdamme beuwark!)
Toch nog even pannenkoeken
Jawel, boekweit en tarwe
Hij gebruikt zelfs 3 boekweit op een tarwe
En ja, met bier!
Toch nog pindasaus
Verdomd, hij weet het allemaal precies
Met santen en met sambal...
En knof, koriander en gember en goela djawa
(Uhh Felix, die tomatenpuree er ook nog door, die zie ik niet zitten hoor!)
Geblancheerde rauwe ham, aardappelen...
En wat kwam daar nog meer bij?
En wat kwam daar nog meer bij?
Geen idee...
Maar lekker moet het geweest zijn!
Beter dan popi pastinaak gelul...