Kookboeken maar weer eens
De laatste aanwinsten
Dit boekje kan je, als je snel bent, nog bij Avico bestellen (gratis)
Diverse vondsten
En ik denk dat ik er morgen verder mee ga want het is nogal wat
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Onderaan elke aflevering een link naar de volgende!
Uren leesplezier!!
Zie trouwens mosselrecepten hier
En download een mosselkookboekje hier
En ik vond nog een oude publicatie van mij, Mosselen in Palm, hier
En er is ook een recente, Mosselen met zoete ui en Minneola, hier
Ik denk dat ie stond te kijken naar de kont van Albert Mol...
Het Complete Frituurboek
Een heel aardig boekje uitgegeven door Tefal
Gebakken mosselen
Paneren, frituren
Zo simpel en nooit gedaan (wel in de pan)
Citroen en ravigote erbij...
Wat kan het leven toch mooi zijn...
In Calvé's Luilekkerland
Drie keer raaien wie dat heeft uitgegeven
Gekookte mosselen mengen met gesnipperde ui (ik zou zeggen niet teveel heel erg fijne witte ui), stripjes rode biet (gestoomd natuurlijk), en mayo
Garneer met augurk en peterselie
Serveer bij gebakken aardappelen
Dat moet lekker zijn!
Wat Roma sla erbij ook...
Schitterend!
300 pagina's etiketten en blikken en...
Harde kaft, linnen band, ramsj, € 2,-
(Ernaast lag "Huivers heeft honger" hahahahaha!)
(Trouwens je zal der maar intrappen en er twee Euro voor geven, Jezus...)
Koken met Sylvia Twitterman
Ik schreef het al eerder: het leukste én dikste én beste Nederlandstalige kookboek!
En dat voor nauwelijks meer dan twee tientjes in huis, porti incluis (dat rijmt)...
Rauwe mosselen
Jawel! Heerlijk!
In Brussel op straat
Ik heb een tussenvariant
Kook mosselen waar een gewicht op ligt net gaar
Haal open als rauwe
Al de smaak zit er nog in
Mosselen met spaghetti
Met zwarte olijven, knof, kappertjes, peterselie
Een Bels kookboek en toch flut
Kort opbakken met ui en kerrie en p/z
Simpel
Kort opgekookt met soepgroenten
Met friet en knofmayo
Ja!
Thais
Met rode peper, gemberwortel, knof, kokosmelk, vissaus, lenteui, korianderblad, limoen, kaffir lime
Met soy met lenteui, en rijst of mihoen
Chinees
Bak knof, lenteui, pepertje, taotjo, rijstwijn, soy, sesamolie, palmsuiker
Kippenbouillon, mosselen
Mosselsnack
Meng peterselie, paneermeel, knof, Parmezaan, zwarte peper, zout, olijfolie
Mossel in schelp, citroensap, wat spul, ietsje olie, gril
Mamamini. € 0,25
Toch enkele aardige dingen
Simpel, maar heel serieus opgezet
Spectrum Kaasatlas
Een zeer fraai boek
Moules en fromage
Boter, prei, ui, wortel, tijm
P/z
Gekookte mosselen in beboterde schotel
Groenten, Sauce Mornay met wat room erdoor
Gruyère en paprikapoeder
Oven
Het Asperges Boek
Uitstekend en diepgravend
Asperges à la dieppoise
Dat is een recept van anderhalve pagina
"Voor de visfumet:
...
Voor de mosselen:
...
Voor de zalm:
...
Voor de witte wijnsaus:
...
Zie hier
Heel aardig
Ondanks Janny de Moor waar ik altijd toch wat jeuk van krijg
Volgende aflevering zie hier
Vanvond start Koken met Van Onder weer
Fantastisch programma!
Zelfs de meest achterlijke zakkewasser gaat geloven dat Haar van Onder kan koken...
"VPRO, Sponsor van de Voortuitgang"
Van de toenemende culinaire onnozelheid dan toch...