zondag 31 mei 2015

Restaurants (2)



Vandaag weer eens inkopen

Honinglollies
Ja, niet voor mij hoor...


om vooral niet heen te gaan

De tweede aflevering van favoriete restaurants van het culinaire windei Smak van Dinther...

Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)



Smaakwarenhuis


Zie die hardstikke geinige website hier


Seizoensgebonden en streekgebonden...
Oei, we moeten weer aan de pastinaak...


Ik keek enven in de webwinkel

Ingeweckte cranberries, cursief van mij
Biologische bietenchutney (stel je voor zeg, niet-biologische bietenchutney, je moet er niet aan denken toch!)
Biologisch-dynamisch Warmonderhofsap (ik eet alleen macro-dynamisch)
Smul-uitjes van Kesbeke (als er in Nederland één producent is die voor 99% uit marketing bestaat dan is het Kesbeke wel...)
Reinigende theemix van Agnes Looman (daar raak je fors van aan de schijt namelijk)
Drie wilgen sap


De kaart is drie keer niks

Salades en broodjes en om half zeven dicht




Vesters


"Een enkele keer komt onze burgemeester hier en Onno Kleyn of een andere verdwaalde BN’er die in Nijmegen moet zijn."

Nou, dan weet je het al
Onno Kleyn nomen est omen
Rosé bespreken maar nog nooit van -de beste- Navarra rosé gehoord hebben


"We zullen er niet om liegen, we zijn daar dan best mee vereerd maar uiteindelijk kom je hier vaker de man tegen met de roze crocs aan en het T-shirt met opschrift: ‘this is not my gay shirt.'"
O God nee hè... Gelukkig dat u me even waarschuwt voor uw tent!


Het menu begint met Meiknol
Zie hier
Vandaar dat die culinaire spetterscheten het frequenteren...

Tom's Powerbread, gerookte chocolade, hibiscus, raapsteel, vogelkers...
Die Smak die komt klaar tussen de aardperen en het augurkenschuim!




Niven


Daar maken we geen woorden aan vuil

Als je je voor € 90,- wil laten naaien met een winterpeen, dan moet je dat zelf weten



Vaartsche Rijn


O Jezus, een huiskamerrestaurant met een verrassingsmenu, flikker op!


"Wij willen u een onbezorgde avond geven"
Goh!!

"persoonlijke benadering", gatsie

Lokaal scharrelvlees!

"Onze gerechten zijn ‘modern westers’; dit betekent dat ze zijn geïnspireerd door smaken, ideeën en bereidingswijzen van uit de hele wereld.", nou jullie weer

"op één woensdag in de maand jammen we voor alle gasten met groenten! De borden worden dan gevuld met groenten, granen, fruit, bonen, knollen, zaden, noten, wortels…"
Hatsjekidee!


Zie de creatiebouwers hier



Pepino dulce
Familie van de aubergine


't Amsterdammertje


"Chef-kok/Eigenaar André Gerrits en zijn team nemen u mee in de werelden van de gastronomie, design, cultuur en vakmanschap. Na een hartelijke, Hollandse ontvangst, worden vernieuwende culinaire gerechten uit de internationale keuken geserveerd."
Ronk ronk vroem vroem!


"Ook kunt u zich laten verrassen met de verschillende verrassingmenu's. Chef-kok André Gerrits komt persoonlijk aan tafel om dit toe te lichten."
Hebtie weinig te doen zeker


"de laatste creaties volgens het seizoen en uit de streek"


"Passie, eerlijkheid, laagdrempeligheid, natuurlijk, gedreven, bevlogen en een snufje gekheid zijn woorden die dicht bij mij staan en die wij ook willen uitdragen in 't Amsterdammertje en de verschillende gerechten."
Flikker op en ga koken!


Geen kaart dus daar gaan we ook niet naar toe



Verse rijstpasta zeg maar
Dat 'fondue' betekent dat het het formaat is voor in zo'n Chinese of Mongoolse fondue-pan



Eindeloos


Nou, dat valt enorm mee. Of die Smak heeft zich vergist, òf er is ergens nog een Eindeloos, maar dan wel met seizoens-radijzenloof en lokale boerenkool-tapenade


Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


O wacht! Jawel! Ik zei het al!

Zie hier

"Biologisch, duurzaam en het seizoen vormen de uitgangspunten bij de inkoop van onze producten"

"harmonieuze gerechten waarbij de klassieke bereiding op verrassende wijze wordt gecombineerd met eigentijdse accenten"
Over Eindeloos gelul gesproken...

"Om absolute versheid te kunnen garanderen werken wij uitsluitend met een verrassingsmenu"

Vreet het zelf!

Geen enkele Bordeaux op de wijnkaart
Ja, as je niet ken proeve...



Warm gerookte vang van zalm


Jaspers


Dat moet ook een vergissing zijn of zo, want dat ziet er prima uit.

Zie hier

Alhoewel, oesters met schuim van kokos...

Nou ja, iedereen laat wel eens een steek vallen...