zaterdag 30 maart 2013

Mail



Mail, en foto's van boodschapjes.
Dit hierboven hébben ze bij AH niet eens...
Jumbo...
Elle

Dat eerst maar even.
Dank Loek.

Blogs hier (alle links hier in een nieuw venster).
Scoops (nieuws is dat) hier.
Recepten hier.
Restaurants hier.
Events (gedoe) hier.
Kookboeken hier.
Q & A (vraag en antwoord betekent dat) hier.

Trendwatcher Lidewij Edelkoort verkondigde het met grote zekerheid in een lezing die ELLE Eten onlangs bijwoonde: dé foodtrends die nu groot worden, zijn zelf eten verzamelen in de natuur, dus jagen, plukken en duurzaam vissen. Zelf worsten draaien. En alles wat je eet from scratch zelf maken. Nu willen we natuurlijk niet opscheppen. Maar dat is precies waar de foodies van ELLE Eten zich al jaren mee bezig houden. Zo ook in ons extra dikke winternummer.
In dit nummer nemen we je mee naar het mooie Noorden, waar we gepekelde vlierbessen leerden maken  ̶  trek daar maar vast zevenenhalve dag voor uit. Wij maken je blij met een Zuid-Amerikaans Maya-menu van pittige mais soep en tortilla´s. En we presenteren onze wintercollectie, met daarin onder meer langzaam geroosterde varkensbuik met knolselderij-peerpuree en geroosterde wortels.
Met bijzondere trots stellen we je voor aan de heetste chef uit Groot-Brittannië: Stevie Parle. Hij geeft een masterclass ‘New comfort food’ in restaurant de Trouw in Amsterdam. Via deze site kun je je opgeven!
VERDER

Prachtontbijtjes: romige hangop, gepocheerd eitje, rijstepap met saffraan
Aan de bak: donuts, eclairs met chocoladeglazuur en bananenbrood
All you can eat: zelf dumplings maken
Introducing Pietro Leemann, de enige vega-chef met een Michelinster
Food destinations San Francisco en Los Angeles.

Kan je nog kwaken, kwaak dan mee!


Kijk, dat is ie!
Jumbo...

Aanbiedingen

Paaspakketten Schmidt Zeevis hier.
Ze pronkten trouwens met een kunstartiest, die zou daar komen schilderen of zo, wat een shit, zie hier...

Lamsvlees voor de Pasen van Fontijn hier (ergens).

Famila hier.

Keens Steakhouse hier.


Gedroogde sojabonenstengels.
Whatever that may be.
Maar wel vijf recepten op de achterkant, dat wel...

Eetsnob

Oordeel zelf. Serieus in ieder geval. Geen gekwaak.

Venusschelpen hier.

Dikke lende hier.

Zalm venkel hier.


Raapzaad olie.
(Verkrachting zaad olie...)
Wat is dat nou weer?
Jumbo...
Goed voor je cholesterol, en kan erg hoog verhit worden.
(Ik had haast cholestelol geschreven, maar dat mag niet meer van Loek...)

Nieuwsbrieven

Foodlog hier.
In - Te - Re - Ssant!!!!!!

De Wankele Wikkelaar hier.
(Ik vind dat vrouwtje daar rechtsboven, kweenie, zo'n gluiperdje. Achterbaks. Onderkruipselig.
"Nou gaan we de scharrelkippen aanpakken!"
Zo'n tiepe wat klaarkomt als ze macht heeft...)


Sambal ui.
Jaren gezocht...

America's Test Kitchen

Sunday Gravy hier.

French Toast hier.

Varkensschnitzels hier.

Crumb Coated Baked Ham ("ham") hier.

Hoge-druk-pannologie hier

Lamsbout hier.

Gegrilde "ham" hier.


Die jalapeños, die ik al dagen gebruik.
Jumbo...
Fantastisch lekker als je veel gebruikt en dan zonder pitjes.
Prachtige smaak...