vrijdag 24 juli 2009

23-07


PJ: tout un fromage, een heel gedoe. Raccrocher les gants, de pijp aan Maarten geven.

Worst met hazelnoot is erg lekker, als ik dat niet al schreef.Was dus naar Bordeaux. Busschauffeuse: Kent u de weg? Ik namelijk niet. Niet echt goed, zeg ik. De eerste helft ging goed, de tweede totaal fout.
Besloten iets in Bordeaux te huren. Eerst ’n week of zo in ’n hotelletje (vond iets voor 20/dag vlakbij die fontein) en rondkijken.
Huren zijn hier relatief hoog maar de gemiddelde huurder heeft huursubsidie; hoogte afhankelijk van je inkomen, niet van je huurprijs. Omdat ik in de ziektewet loop kan ik 100/maand krijgen en voor 350 heb je een klein appartementje in het centrum.Was bij dat huursubsidie-instituut, zegt die dame dat je de subsidie niet over de eerste maand krijgt “dus u moet niet 1 augustus in het contract laten zetten maar 28 juli of zo”. Kijk.

Grap hier. Wat is het verschik tussen een wielrenner en een verslaafde? Die wielrenner wordt gesponsord.Gisteren.
Pasta koken, koudspoelen, rode olie (search the blog) erdoor.
Olijfolie, sjalot, peterselie.
Vinha d’alhos (search the blog), tomatenstukken, even bakken, prak, rode wijn, basilicum, oregano, bonekruid, paddestoelenbouillonblokje.
Tonijn bakken en erdoor in stuikjes, pasta idem.Vandaag voor het eerst de Figaro gekocht omdat de fysio die leest en dat is ’n erg aardige man. Uiterst goeie krant. Interessant artikel over de problemen in de socialistische partij hier met erg goed commentaar van sp’ers uit Duitsland, Spanje, Italië en Engeland; goed stuk over een nieuw soort lagere scholen in de US, die niet onder burocratie vallen; goed stuk over de koning van Marokko. En dat was pagina 2 t/m 4.