woensdag 8 juli 2009

07-07


Inkopen. Pond rijst, huismerk, 1,90; 50 “plus 4 gratis” zakjes Twinings Earl Grey 4; 500 gram Turkse vijgen 4,50; 5 grote abrikozen 1 [en erg lekker]; pot groene pepers op azijn 3,50 (diiur); fles Canadese whisky 11.Vanavond dat spul van gisteren maar nu met geraspte Cantal en zwarte olijven.

Haalde op de bieb Eugène Grandet van Balzac, wat zijn populairste boek blijkt te zijn. Mooi schilderij van ene Drolling op de omslag; zie onder. Verder Madame Bovary van Flaubert.Recept
Rode poon, gegrilld
Haal de poon uit, knip er de vinnen af en maak de poon van binnen en van buiten schoon (in Frankrijk, waar dit recept vandaan komt wordt de poon niet uitgehaald).
Leg de poon op een schaal, giet er olijfolie over, kruid met witte peper, zout, basilicum en gebroken venkelzaad, en bestrooi met gehakte sjalot.
Laat drie uur staan op een koele plek en draai regelmatig.
Grill de vissen onder de grill in de oven aan beide zijden, op een rek boven een schaal, ongeveer 10 minuten in totaal en bedruip regelmatig met de marinade.
Zeef de marinade en breng op smaak met mosterd.
Serveer de marinade met de vis.Leerde vandaag dat in Italië die groene pepers Lombardijse pepers heten. In Spanje heet rode kool Lombardijse kool.