vrijdag 1 december 2017

Vego voor O.



O. gisteren met Sint Pannekoek


Ik kook nooit "vego"


Ik kook met vlees, met vis, met kaas, met ei, met tofu

Het allerergste "vego" zag ik laatst in een restaurant hier in het dorp: zoete aardappel met kikkererwten en rijst...
Wat is dat nou voor enorme shit?

"Eten" dat is koolhydraten + proteïnen + groente




Met kaas


Als ik zo'n ovenschotel maak met aardappel, gestoofde ui en mooie kaas, dan is er niemand die vlees mist

Ook niet in het uiterst simpele recept hieronder

Niet te kleine pasta koken, afgieten, koud spoelen, wat olijfolie erdoor, in ingevette ovenschotel

Mooie tomatensaus maken
Olijfolie, ui, knof...
Tomatenblik..
Prak, rode wijn, groene kruiden, laurier...
Lang sudderen en proef op p/z
Over de pasta

Halve zwarte olijven zonder pit erover, en stukjes gedroogde tomaat uit olie

Fors belegen Goudse kaas erover raspen (grof raspen!) en in de oven

Klaar als de kaas nét een beetje begint te smelten




Met ei


We houden het simpel: je hebt dubbel tomatensaus gemaakt hierboven
En daar werk je gerookt paprikapoeder door

Olijfolie, ui, knof...

Ingevette ovenschotel, die saus, steeds een deuk erin maken en daar een ei in breken

Paprikapoeder over de eieren

In de oven

Klaar als de eieren gestold zijn

Eten met Naan




Met tofu of Quorn of...


Tofu in plakken snijden, droog deppen, met bloem bestrooien, teveel afschudden

Bruin bakken in zonnebloemolie (voorzichtig omdraaien!)

In blokjes snijden
(Of dus blokjes Quorn naturel of zoiets bakken)

Pindasaus maken
Warm houden

Rijst koken (liefst lontong; een uur lang in net niet kokend water met zout, uit laten lekken, plastic eraf, plakken > blokjes)
Net voor het afgieten tauge in de rijst warmen

Pindasaus maken

Tofu bij de paprika warmen

Alles bij mekaar serveren




Bonen en paddestoelen

Dat kan ook

Genoeg proteïnen in die combi


Olijfolie, ui, knof...
Paprikapuree (Turkse winkel; niet de pikante nemen!)...
Wat kippenbouillon: mooie saus maken

Paddo's bakken
Neem kastanjechampignons of shiitake (daarvan steeltjes eraf!)
Stukjes snijden
Paddo's nemen veel vet op, en een mooie methode om dat te vermijden is blokjes in een droge pan, verhitten, wokken, maisolie erover sprenkelen en flink wokken

Flageolets ("groene kidneybonen"; Bonduelle) in de saus opwarmen...

Paddo's in de saus opwarmen...

Eten met gebakken aardappelen (of met friet!)




Geen referendum mogelijk over de intrekking van de referendumwet...

Simpel!

We gaan handtekeningen verzamelen voor een referendum over dat we het er niet mee eens zijn dat er geen referendum mogelijk is over de intrekking van de referendumwet!

(Ik kreeg net een mail van Baudet: hij wil "alles" voor me doen; ik zou zeggen Begin met je broek op te houden...)