Borrelhapje
Kippenboutjes met dipsaus van Griekse yoghurt - Jalapeño salsa
Apéritif
Gancia Aperitivo Originale
Voorgerecht
Gerookte heilbot
Met waterkers, toast en goede boter (Issigny)
Kijk, zo nauwelijks "klop" ik het ei voor een omelet
Met room, zout en peper
Hoofdgerecht
Omelet
Met bospaddenstoelen, rijst, tomatensaus
Met een Touraine Sauvignon Blanc
De tomatensaus met rode wijn en groene kruiden, en grove zwarte peper en Oxo en wat jus wat ik nog had staan, en kleine stukjes zwarte olijven
De paddestoelen apart gebakken in olijfolie
Witte wijn, Oxo, snel inkoken
Je ziet dat we al wat minder netjes te werk gingen
Zie dan ook de volgende foto!
Kaas
Remeker oud
Met een glas Malaga
Nagerecht
Griesmeelpudding met bessensap
Je kan twee dingen doen
Normaal zoete pudding met wat aangezoet en gebonden aalbessensap
Of wat zoetere pudding met ongezoet en niet gebonden blauwe bessensap
Dat laatste deden we
Op 100 gram griesmeel 700 volle melk en 300 room aan de kook brengen en een tijdje laten sudderen met een gesplitst en uitgehaald (maar wel erbij gedaan) vanillestokje
Stokje eruit, gries erin + wat kaneel en 120 gram witte basterdsuiker
Laat dikken
In een vers uitgespoelde kom, afdekken met folie, koelen
Ik was niet meer in staat om van deze homp wat appeltijtelijkers te maken
Toen het al op het bord lag dacht ik IJslepel!
Likeur
Mandarine Napoléon
We hadden het nog over die culinaire tiepes uit de krant, die zo nodig hun onbenul moeten etaleren
"Hoe meer onbenul hoe dikker boeken!!
Download trouwens hier (alle links hier in een nieuw venster) onze gratis app, waarmee u steeds op de hoogte blijft van de culinaire blunders van dat volk
En zie onze statistieken van de afgelopen dag hieronder! Woehahahahaha!