woensdag 27 december 2017

Diner 26 12





Borrelhapje

Gerookte forel met (verse!) mierikswortel-roomsaus


Apéritif

Whisky sour


Voorgerecht

Bresaola

Met Adora tomaat, toast en boter

En met Retsina
Had Faré
Heel mooi enkel subtiel Retsina achtig




Hoofdgerecht

Coquilles

Ik kocht ergens een flinke partij hele kleintjes
Bleken overweldigend van smaak, en de geur hing nog uren in de keuken
Ging een beetje richting die kleine matzwarte coquilles (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)

Tofette koken, afgieten

Worteltjes (altijd!) schrappen
Koken met wat zout
Afgieten

Olijfolie, sjalot, knof, grove witte peper...
Witte wijn, reduceren
Op smaak met wat Oxo
Wortel(stukjes) en pasta erin

Coquilles bakken in boter

Zie aanbaksels hieronder (je werkt natuurlijk niet met een anti aanbakpan!)
Stukje aanbaksel op zo'n coquille, Mensch Mensch...

Wijn: Dão Casa de Santar Reserva branco 2007
(Die Otto Kleynejan die begint nou als een razende te surfen! Nooit van die wijn gehoord!)




Kaas

Oude Amelander kaas
Met zoutkristalletjes erin!

Met een half droge Marsala


Nagerecht

Pruimenflappen

Gedroogde pruimen weken
Met wat weekvocht prut van maken en stampen
Op smaak met peper, nootmuskaat, kruidnagel, iets gele basterdsuiker en ietsje zout
Is Brabants, en die prut dat is ook Duits, Holsteiner Pflaumenmus

Ze horen trouwens bijna zwart gebakken te zijn...
Maar ja...





O ja!

Ik las dat de Nederlandse opper culidoos Janny van der Heijden vrijmetselaar is geworden

Daar had ik het met iemand over, die wat inside informatie heeft over die substituut intellectuelen

En verdomd! Zowel Baudet als die pochetjesadvocaat!
Achteraf denk ik Daar had je vergif op kunnen nemen...

Paul de Leeuw wilde trouwens ook lid worden, maar dat mocht niet
Die wilde enkel aan z'n eigen nek metselen...