woensdag 29 april 2009

23-04


At vanmiddag de twee "kleinere" asperges, nog steeds een zeer forse maaltijd, met rémoulade. Burp.



Vanavond die artisjok met vinaigrette en een velouté(saus) van de asperge-kookvloeistof en witte wijn, gekookte? gebakken? aardappelen en gekookte? gebakken? eieren.
Die artisjok dat is er een van het tiepe waarvan je de kop niet hoeft af te snijden.



Als ik in de Auberge kom begint dat hondje meteen veel kabaal te maken. Dus ik hou me gedeisd, gebaar van "thee" etc. Helpt niet. Bijna niemand drinkt thee en dat hondje begint te blaffen als de eigenaar een theepotje pakt.

Recept
We houden het simpel. Druk. Zondag naar het ziekenhuis. Moet nog 'n ochtendjas zien te vinden.
OK. Doe een Google op acelgas en recipe, zodat je het in het Engels krijgt.
Maak die (Spaanse) acelgas met paksoi of amsoi.
Of kook ze en doe ze in een ovenschotel met béchamel waardoor kaas en wat mosterd.
Serveer met citroen.



Acelgas

Hoop dat ik dit zaterdag nog gepost krijg. Zondag t/m dinsdag iig. niet of het moet zondagmorgen in dat gribus cybercafé zijn. En vanaf woensdag is het minstens een maand met een vinger tikken...