Mihun van konjac
Zie de plant (waarvan de familienaam Vormloze fallus betekent) hier
(Alle links hier in een nieuw venster)
Nederlandse restaurants, tsja...
Zie de eerste aflevering over die misère hier en de tweede, als u er nog tegen kan, hier.
Nou ja, u hoeft er Broekbaard in de NRC maar op na te lezen.
Vroeger dacht ik nog wel eens Als je in Nederland enigzins fatsoenlijk wilt eten en ook nog zonder kwats en fratsen, dan moet je naar een buitenlandse tent gaan.
Maar pas op. Nu gaat Kabouter Broekbaard ook daar uit eten!
De snacks worden geserveerd op stenen of een bakje grind.
Het New Nordic gedachtegoed wordt bij Bøg vertaald in het gebruik van groenten uit koude streken, dus veel knollen. Er wordt ook wel eens met mos gekookt, maar dat halen ze dan zelf uit het bos in de buurt.
Je hebt tenten als Bordewijk en zo, natuurlijk, zeker, maar dat zijn zeldzame uitzonderingen...
Chinese rijst-mihun
De Telegraaf Restaurant Gids
Het is uit 2009, maar dat maakt niets of weinig uit; de lulligheid van het gemiddelde Nederlandse restaurant is er sindsdien enkel maar verergerd.
Na 2009 kreeg je Nieuw Ruig, weinig op tegen, enkel koken kunnen ze niet..
Grote bek over Bavette maar niet weten dat dat twee heel verschillende dingen kunnen zijn...
Daarna kwamen Otto Flespompoen, Niven Paardebloem en Janneke Pastinaak, dus dan weet je het wel.
Ja, Yvet Retteketet rommelt wél met vlees en vis (Yvet Bavet, hahahahaha! Wat ben ik toch humoristisch!), maar die kan dus helemáál niet koken...
Indonesische rijst-mihun
De samensteller van dat Telegraaf-boek, Ton de Zeeuw, de tiepo die dus overal is wezen eten, die weet er dus echt de ballen van!
"Een rogvleugel op de graat gegaard"
Of je Godverdomme een rogvleugel ánders dan op de graat zou kunnen garen...
"Risotto, tijdens het garen besprenkeld met groentenbouillon"
Wow man!
"Rösti van aardappel"
"Steak tartare van fijngesneden biefstuk"
Bent u er nog?
"Romainsla"
Romana, ja!
"gehakte spinkreeft"
Wat gehakt?
"geplette langoustines"
Dat heet gevlinderd, ja!
"Romanoff bakt kalfszwezerik op hoge temperatuur, zodat het dicht schroeit en van binnen nog zacht blijft"
Goh!
"garam-masala, het geroosterd kruidenmengsel uit India"
"met cavri" (geen schrijffout van mij)
Karwij, nou ja, bedoeld carvi wat Frans is
"verse lelieknopjes"
Onnozelaar laat zich wat aanlullen
Lelieknoppen gebruik je enkel en alleen gedroogd
"Marokkaanse arganolie"
Alsof die op welke manier dan ook ergens anders vandaan zou kunnen komen...
"gefrituurde bitterbal"
Je meent het!?
"wulken (zeeslakjes)"
Nooit een wulk gezien natuurlijk
"verpakt in een crepinette"
God God wat een lul...
Laksa
Mihun van mung-bonen
Wat was de trent in 2009?
Technieken
(Uhh, dit komt allemaal tientallen keren voor, op de kaarten van die 300 restaurants!)
... op het karkas gebakken
..., langzaam onder de lamp verwarmd
´´´gelakt met...
Diverse structuren / bereidingen van...
... met eigen vocht
(gelukkig maar!)
..., lang op lage temperatuur gegaard
..., het pootje gekonfijt
Mihun van rode rijst
Brown rice betekent zilvervliesrijst, maar dat is het hier niet
Gelul van...
Een kleine pizza van...
Loempia'tje van...
(loempiatje schrijven ze natuurlijk)
Wangetjes van...
Bitterbal van...
Kruim van...
(hazelnoot, kruidkoek...)
Tartaar van...
Spaghetti van...
Filet américain van...
("Americain")
Ravioli van...
(of "op een open ravioli [minder werk!] van...")
Carpaccio van...
Of
... gerold in...
... op staafjes van...
... met poeder van...
(Aardappelgruis! Verdomd ik zweer het!)
Dit is mihun van zilvervliesrijst
Producten
spruitjesblaadjes
vadouvan mayonaise
hangop
cacaopoeder
gele biet
groene kerrie
(bedoeld is groene kerrie-pasta)
parelgort
pastinaak
kruidkoek
Zoete aardappel-mihun
Laat maar...
Je wordt doodziek van die geestelijke armoede...
Je zag de komende tijd trouwens al wel aangekomdigd
bloedworst
scheermessen
bouchot mosselen
zuurkool
kalfssucade
Anjou-duif
morieljes
kweepeer
Gillardeau
Livar
Mihun van zwarte rijst