vrijdag 12 december 2008

04-12
Zevende of zo filmpje over stokbrood maken

Op die wijntechnologie-beurs in Bordeaux veel promotie plastic wijnflessen. Wijn kan er 6 tot 8 maanden in worden bewaard, bv. een rosé, maar er zijn ook meerlagige petflessen die 18 tot 24 maanden kunnen liggen. Het gewicht van 600 normale flessen (vol) is gelijk aan 900 pet, wat me verbaast want een glazen fles weegt ongeveer (leeg) 450 gram, maar ja, ik ben niet zo’n rekenwonder. Ook aluminium flessen, formaat bierflesje.

Tot slot, wat de krant betreft, een lovend artikel over de Margaux Ch. Des Graviers 2004 van mijn vriend JP. 12,35.PJ C’est l’occasion qui fait le lardon (staat op mijn papier maar dat zal wel niet kloppen want lardon is spekje; moet dief zijn ; net zoiets als ladron, Spaans?).

Fourmes d’Ambert gekocht.Aardig. De eigenaar van het plaatselijke supertje lijkt als twee druppels water op Karadzic of hoe schrijf je dat, en de overbuurman a 2 dr w op Carmiggelt. Vreemd gezicht als je Karadzic achter de kassa ziet staan en Carmiggelt met zijn pekineesje ervoor. Wild zwijn klaargemaakt, foto’s en recept morgen, en tomatenolie gemaakt.