woensdag 10 december 2008

2-12




Vijfde filmpje stokbrood maken

Nou kan ik zelf Oeps zeggen. Loop in de ziektewet.



Gescheurde biceps. Zware fauteuil die kantelde etc. Woensdag scan. Ongelofelijk wat een berg papier je meekrijgt. 1 + 2 x 2 voor 2 medicijnen, 2 voor dat ding (wat trouwens ook met een band om je buik vastzit), 3 voor sociale verzekering, 1 voor scan. 11 dus. O, en nog drie van verklaring dat ik 10 dagen niet kan werken.

14

Die fines gisteren, die moeten erg lang koken en zijn vrij hard als ze gaar zijn. Die cantharellen hadden relatief veel zout nodig. Zijn meer paddestoelig hier, minder hanekammmig. Longhaas was mooi, wijn was mooi maar had nog wel een jaar of twee kunnen liggen.



Krant: vanaf vandaag zijn de officiële truffelmarkten open, en op een veiling bracht een Yquem 1811 35.000 op en een doos met een 1800, een 1900 en een 2000 65.000. De kreukels waren erg lekker. Gekookt in zeewater, met cayenne en laurier. In Brussel verkopen ze op straat idem gekookte zeeslakken, “chinuuzekluute”. En ooit at ik hier garnalen gekookt met steranijs.



Vanavond zoete aardappel, paprika, rijst, curry met ketjap, gember en Mme. Jean. En die gewurtztraminer. Mooi, 90% droog. Alweer een médaille d’or trouwens; je begint te twijfelen...

PJ: Serrer les cordes de la bourse, ook wel reserrer la ceinture, de broekriem aanhalen.