dinsdag 2 december 2008

21-11


Vergat bij die foto van die eend te melden hoe die jacht zich had afgespeeld. Uren in de kroeg, eten, weer fors aan de zuip (1/2 liter Ricard pp.; de eerste die schoot viel achterover in het meer) etc. Gelukkig dat ik niet ben meegegaan.



Gekregen. Om gratins in te maken.

Kocht hier een mobieltje, sim kost 15 Eu., 5 Eu.tegoed en, zo weet ik nu, het kost een dag of 10 voordat je bent geregistreerd en dan pas kan je er tegoed op zetten.

Praat met Didier, mijn snoeimeester, veel over eten. Hij heeft een Thaise schoonzoon en kent dus die kuikens in het ei, die ze daar eten. Gekookt, is dat.
Net als ik een gedroogd fruit fanaat; gaf hem gedroogde banaan uit de Portugese hoek en beloofde gedroogde aardbei te maken.
Was ca 250gr aardbeien voorzichtig, dep ze droog en ontkroon ze.
Verwarm de oven voor op 110°.
Snijd de aardbeien in dunne plakjes en dep ze droog.
Leg ze op een bakplaat, bedekt met bakpapier of een anti aanbak vel en zet ze in de oven.
Als ze na ca 1 uur wat gedroogd zijn draai je ze om.
Laat ze nog 1 tot 1½ uur in de oven staan tot ze knapperig zijn, maar niet beginnen te bruinen.



Middag bank en inkopen, bieb (internet), kroeg, geholpen in de winkel wegens enorme drukte, avond garnalen, spaghetti, tomatensaus, Beaujolais nouveau.
Nam een fles van die marc provencale over. Prima spul, 10 Eu. De liter.