woensdag 17 december 2008

6-12
Weer een filmpje over stikbrood bakken, nu de oven in

Ze zijn hier wel pragmatisch. “Hoe ging het met het rijden gisteren?” Prima, maar broodzakken tillen kan je vergeten. “OK dan ga je morgen bezorgen, met een aprenti (leerling) die de zakken tilt.” Niet dat Nederlandse slap gelul. En die aprentis krijgen de huid volgescholden maar na het werk even goede vrienden.

PJ: foto’s du Tertre.

Krant: sinterklaas vandaag op Ch. Giscours, voor het Nederlandse Taal en Cultuurcentrum in Bordeaux. Google op ntcc bordeaux.
Verder wat die kaviaar van hier betreft, zie hier (nieuw venster). Keek zelf nog niet.Bezorgingen, personeelseten wild zwijn, pasta, tomatensaus, spul klaarmaken voor de kerstmarkt van het dorp, vanmiddag en morgen.

Er stond ook een tiepe die bisons fokt ergens in de buurt en er vleeswaren van maakt. Worsten paté gekocht. Die paté was er met cèpes, morilles (die kocht ik), kastanjes en met “canneberge”; cranberry? 8 Eu. 180 gram; met foie gras 12.Interesse? mrbisonATifrance.com . Hij zit vlakbij Ch. Cantenac-Brown.
Dit verkocht de buurman (fossiel hout en zo)maar de meesten verkochten dit soort spul:Op een bestelling in de winkel stond tête naigre ipv. tête nègre.

Handschoenen gekocht “voor snoeiwerk winter”, 28 Eu. En een thermosfles, 23 Eu. Op het oliespuitje voor de snoeischaren na is mijn uitrusting nu compleet.Hoe krijg je het meegesleept...
In het midden veiligheidsschoenen en –bril voor in de inpakkerij, linksboven bretellen voor de waterdichte broek.