dinsdag 17 januari 2012
Op Radio Clásica
ging het over Het Eiland van de Dood of zo, van Rachmaninof, of hoe schrijf je dat.
Nou, vrolijk is anders.
Heb meteen Buena Vista Social Club opgezet. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Uhh, het schiet me nu in ene te binnen dat mijn vader graag de Kindertotenlieder hoorde. Tsja... Zie hier.
Maar ik ben ongeschonden uit de strijd gekomen hoor!
(Dat dodeneiland hier trouwens, mocht iemand er behoefte aan hebben.)
De markt van Geertruidenberg
Proefde die pikante uien van de Jumbo.
Niet erg pikant maar heel lekker hoor! Perfect voor (zeer klein gesneden) salades...
Verzoek
Balkenbrij
Kook, een pond van elk, varkenslever, -hart, -nier en mager spek, in blokken gesneden, drie uur in gezouten water.
Kook kleine blokjes vet spek (hard rugvet) een half uur in gezouten water.
Giet het vlees af en maal of hak het fijn.
Werk er 200 gram boekweitmeel door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Voor rode balkenbrij voeg je vijf gram rood rommelkruid toe.
Laat het mengsel, goed roerend, 10 minuten koken, voeg het afgegoten spek toe, roer dat erdoor en laat de pan koelen.
Doe de vloeistof in goed schoongemaakte aardewerken kommen en zet in de koeling.
Variant: je kan ook varkensbloed door het gemalen vleesmengsel werken ("bloedpoetes") en/of geweekte rozijnen.
Serveren
Snij partjes van zoete appel, leg ze op een snijkant in warme boter en laat bruinen op niet te hoog vuur.
Draai op de andere snijkant en bruin op hoger vuur die kant snel.
Snijd heel dunne plakken van de balkenbrei, haal die door de bloem, schud teveel er af, en bak ze in hete boter of reuzel, snel kerend, pijlsnel goudbruin.
Serveer met de appel dus.
Burp...
Uhh, re-Gristus!
HondeNneus, paardeNkop, bereNlul maar aktetas...
(jij fietsT, fiets jij?)
Wat een grammatica...
MyWorld hier.
Zwarte knof hier.
At vanmiddag in Utrecht weer zo'n fantáástiese (dat is Uterechs) cheeseburger met chilisaus. In die Diner achter het station.
Maar deze keer zonder friet hoor! De vorige keer stond ik na vier uur nóg bol...
Vanavond vier kazen pizza, forsch opgeleukt met ui, knof, olijven en pepertjes.
Morgen voorbijgangers waarschuwen voor de knoflucht, want die rauwe grofgesneden knof, ff door de olie en op de pizza, dat is dodelijk...
D. stond een keer 1.5 meter van me af, achter de bar, en dook weg vanwege de stank...
Honneponnen (leuke site trouwens) hier.
Publié par Maarten van Thiel à 19:18:00