woensdag 18 januari 2012

En daar gaan we weer...


Vanavond, maar de helft verklapte ik al eerder, die balkenbrij, met gebakken krieltjes en met gebakken goudrenet. Jammie!

Hier ben ik nou mee bezig: TIN's oftewel Triangular Irregular Networks.
Heel wat anders dan balkenbrij.

Laat maar...

TIN

Morgen jonge capucijners (in het Uterechs Kapsijnders), ook wel velderwten genoemd (perfect voor in de chili con carne)(ooit ergens aangeprezen gezien als Chili Cocarde), eieren en een restant van die dikke rode uiensoep.

Op de 7e van deze maand heb ik een extra, betere afbeelding van die timpaan ingevoegd.
Dank PJ.

Erotisch toch, hieronder? Toch! Niet dan?!

M'n hele muis is vet van het krieltjesbakken trouwens...

Triangular irregular network

Mail van L.
Goedemorgen Maarten
Op zaterdag is hier dichtbij een boerenmarkt. Ik kan niet zo goed tegen het volk vóór en achter de kraam: van die bij mekaar gepunnikte types. Er staat o.a. een kraam met vleesprodukten: "De blije big"!!!! Een aardige vader en een dromerige dochter doen de verkoop. Ik kocht er rauwe ham en die was heerlijk. Je wordt er blijkbaar heel rustig van, want een andere vader zou die dochter met haar "tempo in de verkoop" dwars door zijn eigen zeildoek hebben geduwd. Ook staat er een kraam met alle soorten olie, azijn, enz.. Voorop stond een flesje Argan olie, Maitrebertrand.nl, 10 cl, 11 euro.


Ik betaalde (en die was prima; Guenard) 27,50 voor 25 cl, dus dat kompt op hetzelfde neer.
Erg lekker over gerookte zalm!

Ik zeg tegen de verkoper: "Is dat niet een beetje aan de prijs?" Hij: "Er wordt enorm gezwendeld in die Argan olie en wat zie je als je naar mijn ogen kijkt?" Ik: "Twee sluwe gele schuine ogen!" Hij lachen, maar mijn hond stond ondertussen met zijn neus bijna tegen de kaas in de kraam ernaast. Ik kocht de olie en bij die andere kraam, gegeneerd, geitenkaas met fenegriek.

Gegeneerd? O, ja, vanwege die hond.
Ja, die fenegriekkaas is erg apart. Ken het alleen met koe.

Zit ik nog met een flesje "Angosturabitter". Had ik ooit nodig om een specialiteit uit een Londense broodjeszaak na te maken. Heb jij dat ooit gebruikt?
Groeten, L


Daar doe je wat druppeltjes van in een glas jenever. "Bitter".
Vandaar trouwens Bittertafel en Bitterballen.

Vishal Geertruidenberg

Nog een keer de vismarkt in Geertruidenberg

Maar nu. Het dossier Ionesco.
Niet Eugène, maar Eva.
Familie? Geen idee.

"I'm not a f**king princess"
Regie: Eva Ionesco. Met Isabelle Huppert. In 5 bioscopen.

De Franse actrice Eva Ionesco (46) kijkt in haar debuut als regisseuse terug op het leven met haar moeder Irina Ionesco (76). De Franse fotografe met Roemeense wortels liet haar als klein meisje poseren voor erotisch getinte foto's die ze liet publiceren, en daarmee te gelde maakte. Dochter is boos op moeder. Ze vindt dat ze recht heeft op de negatieven, en spande al een rechtszaak aan, die ze verloor.


Irina Ionesco

Irina

We zien actrice Isabelle Huppert terug in de rol van moeder Irene. Haar dochter, in de film Violetta geheten, volgt haar moeder, een gesjeesde kunstschilder, maar al te graag in haar fladderende, onverantwoordelijke tocht om te ontsnappen aan de gestructureerde realiteit. Moeder Irene portretteert haar dochter op een manier die tegenwoordig voor kinderporno door zou gaan, maar in de vrije jaren zeventig zag men dit nog anders. En terwijl moeder geniet van haar aanzien als kunstenares vervreemd Violetta van haar leeftijdsgenoten en groeien verhoudingen tussen moeder en dochter scheef.

eva ionesco

Eva (1970)

Zie ook de Google afbeeldingen-search hier (alle links hier in een nieuw venster).

The Plot
Violetta is raised by her grandmother. („Mamie“, the French equivalent for „Grandma“.) Her mother Hanna tries to make a living on making photographs and concentrates on her dreams to become a famous artist. In order to succeed as an artist she doesn't worry about dating men of questionable reputation. Only every now and then her mother visits her daughter but during these occasions it occurs to her that her daughter could be a potential model. She starts exploiting her daughter who by transforming into a kind of Lolita becomes increasingly alienated from other children of her age. At school she is eventually frequently insulted and rejected. Then Mamie dies and Hannah's photographs are about to unequivocally overstep the line of acceptability. Hanna even coerces Violetta mercilessly into cooperation by withholding her food in case she doesn't agree to pose for increasingly daring photographs. Eventually Hanna's right of custody for her twelve years old daughter is at stake.


I am not a f'king princess

Het eerste rolletje dat Eva Ionesco op 11-jarige leeftijd speelde was overigens in 'Le Locataire' van Roman Polanski.
Het helpt ook niet dat Isabelle Huppert de moeder speelt. Sterker nog, je ziet hier wat er gebeurt als een goede actrice de vrije ruimte krijgt, als niemand aan de teugels trekt. Huppert - voor de gelegenheid platinablond - valt terug op maniertjes.


Film en trailer hier.

Nou ja, oordeel zelf.
Ik heb mijn oordeel klaar.
Drie lagen.
1] Meisje vond poseren prachtig (zie foto's).
2] Maar desondanks hoort dat natuurlijk niet.
3] Negatieven? Dan gaat het enkel om geld.

And now for something completely different.

IJsselsteentjes (baksteen)

Zogenaamde IJsselsteentjes, op de markt in Geertruidenberg.
13e, 14e eeuw.
Op het station in Zuidhorn ligt, o wonder, ook een vierkante meter...