woensdag 24 februari 2010

Niet te lang vandaag


want ik heb het druk.

Recept
Zarzuela met rijst, Spanje; paella-achtig gerecht
Ook een soort muziek trouwens.
Maak groentenbouillon en kook daarin vis-stukjes en schaaldieren gaar.
Haal de vis en de schaaldieren uit de bouillon en zeef die.
Bak in olijfolie knoflook en blokjes tomaat.
Bak paella-rijst even mee.
Doe er de bouillon bij met saffraan (geweekt, in het weekwater fijngewreven, weekwater ook toevoegen) en half pikant paprikapoeder.
Als de rijst gaar is de vis en de schaaldieren erin opwarmen.



Zarzuela, muziek, soort operette hier (alle links hier in een nieuw venster).

Vergat, lijkt me, youtube tijdje geleden van Hang em High te plaatsen.
Weet ik dat zeker? Nee.
Hier.

Recept
Zeebaars met koriander
Laat wat olijfolie op laag vuur trekken (een uur) met gebroken korianderzaad en wat laurier.
Voeg de laatste 10 minuten ook vers korianderblad toe.
Bak zeebaars-filets (of snapper of zoiets) snel in olijfolie.
Serveer met de koriander-olie, aardappelen (gebakken, gekookt of friet) en bijvoorbeeld tomaten uit de oven.



Bij Naturalis Leiden een hoge toren met duizenden opgezette en zo dieren geopend.
Zoals gebruikelijk niks op de website hier te vinden. Nee, jee, we gaan ons toch niet druk maken... hoe ist...

Atheneaumbibliotheek Deventer hier.

Recept
Zeebaars met witlof
Bak kleingesneden witlof kort aan in boter.
Was de zeebaars, dep droog en bestrooi binnen en buiten met peper en zout.
Beleg dubbel gevouwen en daarna aan de bovenkant kant ingevet aluminiumfolie met de witlof en strooi er kappertjes over.
Vouw er met de vis een pakketje van en giet vóór het sluiten wat olijfolie en wat citroensap over de vis.
Bak een klein half uur op 180 graden.