dinsdag 29 september 2009

29-09


Ga vandaag vegetarisch koken en daar ging het in NRCNext ook over.
Kocht Quorn (blokjes, en ongekruid natuurlijk) en ga er satésaus met ketjap, cocos en sambal bijmaken. Plus rijst. Groente weet ik nog niet.



Hier begint het weer tijd voor te worden, als het dat niet al is; kweeperen...

Recept
Soep van gerookte vis en mais
Gebruik geen zalm of makreel maar bokking of haring of zo.
Haal de filets van de vis en haal daar het vel af.
Leg ze in een pan, bestrooi met gesnipperde ui en giet er melk bij; de vis moet onderstaan.
Breng niet te snel aan de kook met wat peperkorrels en laurier, en laat 12 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de vis uit de pan, zeef de vloeistof, doe die terug in de pan, laat aan de kook komen en bind met maïzena.
Trek de vis in stukjes, doe terug in de pan en voeg ook uitgelekte maïs toe.
Breng tot bijna aan de kook en serveer na op zout geproefd te hebben.



Vanavond meer. Literatuur. En C1.: ik zet weer 10 koppen op het Bordeaux blog.