donderdag 17 september 2009

17-09


Verandering van plan. Stoofpeer vanavond, gisteren opgeleukte pizza. Weer sardien, geen chorizo, wel puntpaprika.
Te druk gisteren met vanalles regelen want ik blijf in Nederland. Legde ik al uit waarom? Moest weg waar ik woonde, boven bakkerij, bloem-allergie, loop in de ziektewet en dan kun je iets huren schudden in Frankrijk.



"Salade warme geitenkaas"

Kibbeling, dat bracht P. mee. Vertelde hem dat dat oorspronkelijk van de kieuwspier gemaakt werd, de vroeger in culinair Nederland zo populaire "kabekjauwwangetjes".
Erg populair in Baskenland, kokotxas (kookOtsjas) maar die zijn niet in beslag gefrituurd. Hier (alles nieuw venster). (Hm; schijnt nou weer geen kieuwspier te zijn...)



Brochette zalm. Die puree"eieren" waren enorm lekker en de saus was beure blanc.
Hier. Erg lekker.

Schreef in Janneke's weblog (nrcnext.nl/koken) dat de voorkeur voor producten uit eigen land niet alleen typisch Engels is. In Frankrijk struikel je over Oorsprong: Frankrijk en als er dat niet op staat dan is het wel Bewerkt in Frankrijk.
Janneke had het over yoghurt. Mijn favoriet: met meloen en gembersiroop.



En mailde NRCNext. Gisteren: biologisch eten is niet duur, de gewone waar is te goedkoop in Nederland. Nou, ik gaf in Frankrijk minder uit dan in Nederland. Doe maar een search hier op Inkopen. Af en toe gaf ik wel meer uit dan hier maar dat is relatief; je kan er veel betere waar krijgen.