vrijdag 17 november 2017

Gekookt en zo




Drumsticks als borrelhapje


Dat moest snel en goedkoop

Bruinen in boter plus olijfolie (de snijkanten eerst)

Heet water, blokje kippenbouillon, knof snippers en ui idem
Stoven

Die bouillon was werkelijk uitstekend om mee te koken
Had veel gemaakt en heb er van alles mee gedaan
Risotto bv




Pikante sardien van Rio Mare


Erg lekker

Een nadeel: het zit zo strak in dat blikje gepropt dat je er niks heel uit krijgt




Limburgse kaas met appelstroop


Gebruik enkel echte appelstroop natuurlijk
Maestricher stroop

Ze doen het in Limburg ook op kaas
Kiës mit zeem




In Brabant doen ze stroop op toast met paling


In Limburg op toast met gerookte forel




Potage Crécy

In Bali, in het restaurant van de Hotelschool, op de kaart als Crazy soup


Dit is een close up, om de tapioca te kunnen zien

Boter, sjalot, knof...

Groentebouillon, worteltjes erin garen

Pureren (het moet redelijk dun zijn)
P/z

Tapioca, acht minuten

Eigeel door melk kloppen en daarmee de soep binden
P/z

Ik heb het op smaak gebracht met Marmite, witte peper, citroensap

Serveer met bieslook en peterselie erover




Arancini

Ook wel Suppli al telefono, naar de draden die de Mozzarella erin trekt als je ze doorsnijdt


Ballen van risotto maken (gebruik Arborio), met een stukje Mozzarella erin

Paneren (bloem hoeft niet)
Frituren

Smaakte heerlijk met die kort gestoofde paprika




Omelet met melkzwam


Boter, sjalot, knof...

Stukjes melkzwam...

P/z

Andere pan, boter, ei iets omgeroerd met room

Omelet bakken

Op warm bord, op de ene helft de paddo's, dichtklappen




Omelet met Judasoren

Dit wordt onder die naam verkocht, maar het is toch net iets anders
Verse Koeping tikoes
Judasoor is bruin


Zelfde verhaal

Controleer wel de paddo's op harde stukjes

En gebruik enkel super verse!




Risotto al salto

Ik had die salto wat duidelijker moeten fotograferen


Risotto van Arborio of Carnaroli

Burgers van vormen en mooi bruinen in boter

Serveren met kaas erover
Ik gebruikte Pecorino toscano




Uit de Volkskrant van vandaag

Raar hoor...