Inkopen uit de Engelse winkel
Links een heel mooie soort rietsuiker
Rechts bruine en gele basterdsuiker van rietsuiker, extra fijn gemalen
Kaasfondue op Goede Vrijdag
Prima toch?
Recepten uit de Larousse Dictionnaire des Fromages
Alle recepten gebaseerd op een normale fondue indien niet anders aangegeven
Fondue riche
Rijke fondue
100 gram Gruyère en 50 cc wijn pp
Marc in plaats van Kirsch gebruiken
Serveer met gekookte babymais, zwarte olijven, gestoofde kleine champignons, gestoofde aubergineblokjes, stukjes gebakken spek
En brood, maar kleine stukjes
Vlierbloesem siroop
Gebruikten de Romeinen al
Fondue soubise
Uienfondue
Muskaat erin en cayenne
En kleingesneden gestoofde ui
Serveer met ook rondjes gepaneerde gefrituurde ui
(calamuien a la romana zeg maar)
Fondue formidable
Dat kan je zelf vertalen
Poire-Williams ipv Kirsch, en dat is niet de eerste keer dat ik dat lees
Serveer met blokjes stevige Williams peer en met brood
Fondue à la paysanne
Plattelandsvrouwen fondue
Fondue vaudoise maken
(Gruyère en Vacherin fribourgeois)
Met gehakte dragon erin én uitgebakken rookspekjes
Met brood natuurlijk
Fondue à la mode du patron
Fondue op de manier van de baas
Gehakte peterselie toevoegen en dragon en dille
En flink uitgebakken spekjes
Brood!
Links naar eerdere fondue posts
Zie hier (Alle links hier openen in een nieuw venster)
Zie hier
Zie hier
Zie de volgende aflevering hier