donderdag 4 juli 2019
Gekookt!
Met "Gekookt" bedoelen we hier altijd
lunch-, voor-, na-, en bijgerechten
Zout bij jong belegen kaas en bij radijs
Heel mooi!
Van boven naar beneden rechts:
Zoute kappertjes (wel ff spoelen)
Selderijzout
Chinese met knof gefermenteerde kool (Tianjin preserved vegetable heet het officieel)
Baskisch roerei
Met knofgroen en garnalen
Heel belangrijk: de garnalen (rauw gepeld) moeten nog iets glazig zijn
Ze gaan dus, mét het knoflookgroen (kleingeknipt), halverwege de stolling van het roerei erdoor
Soepgroenten eind juni
Dat is een probleem, want je vindt geen goede prei
Maar wacht!
Je vindt bosui met prachtige knollen eraan!
Zie boven
Je gebruikt geen ui of prei, maar die dingen en hun stengels (nu ook het groen)
Plus wortel (goed kleingesneden), selderijblad en peterselie
Vóór gebruik er knofgranulaat over malen
Braadworst met bieslooksaus
Boter, sjalot, knof...
Witte wijn en inkoken
Crème fraîche en indikken...
Proef en p/z en Worcestershire....
Forsch bieslook erover knippen en steeds meteen erdoor roeren...
Erg lekker bij vet eten...
Peterseliesaus
Dat is een beetje hetzelfde verhaal
Maar:
* maak het dunner, en zonder crème fraîche maar wel wat room
* geen Worcestershire maar wat Oxo of Viandox of zo
DDR feestmaaltijd
Verse "groente" peterselie was er altijd
Pasta ook, en tonijn uit blijk, alhoewel duur, ook altijd
Ik maakte de saus voor vrienden trouwens en ik at verder niet mee
Biefjes proeven
Met citroenpeper en met versgemalen "rode peperbolletjes"
Neem tournedos bij Aldi uit de vriezer
Dat zijn geen tournedos, dat zijn Filets mignons
Maar ze zijn uitstekend, en prachtig dooraderd
Kom daar eens om bij de betere slager, om dooraderde filets mignons of tournedos...
Uhh, het was alle twee erg verschillend en alle twee erg lekker!
(Vreemd; die rode bolletjes zie je zowat enkel droog, terwijl ze op pekel erg lekker zijn; groene peperbolletjes zie je zowat enkel op pekel, terwijl ze droog en versgemalen zo lekker zijn...)
Drie keer roomijs mét
Drie keer waw
Met (hierboven) zafarello
Limoncello met saffraan
Peperduur, dat wel
Maar:je moet ook niet teveel drank gebruiken
Rustigaan
Hierboven was teveel
Met Crème de pêche
Dat is erg lekker spul, maar wel wat aan de zoete kant
Maar bij dat ijs overheerlijk
Simpel, recht door zee, mooi
Wel wat aan de zoete kant schreef ik, maar toch proef je naast dat zoete ijs het bittertje van de perzikpit
Met Apfelkorn
Nou, dat is een vondst hoor!
Prachtig zuur-zoet plus bittertje!
Wow...
Wat heb ik toch enorm goede ideeën...