Habas, Fava beans, gedroogde tuinbonen dubbeldoppen
We zagen eerder al hoe je Sugar beans, heel grote witte bonen, moet dubbeldoppen
Lang weken, anderhalve dag, tot ze gaan rimpelen
Erop knijpen en floep!
Twee helften van een dubbel gedopte en het velletje ernaast
Bij gedroogde tuinbonen gaat het anders
Wel weer lang weken, anderhalve dag, schoon water, halve dag
Van boven naar beneden:
Duimnagel in de kiem drukken
Boon splitst
Je kan de helften uit het velletje halen
Die tuinbonen lijken dan op het spul wat besproken wordt hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster), zie links op de eerste foto, maar toch is het dat niet.
A] Je kan tuinbonen niet dubbeldoppen en dán drogen
B] Je kan die dingen van hierboven niet opnieuw drogen
Ei pocheren in de magnetron
Daar las ik wat over in een van die zeurboeken van De Dikke Damp
Fantastisch zou het zijn
Ei, kom, 70 ml water, wat witte wijnazijn, afdekken, een minuut op de hoogste stand
Nou, nooit een fatsoenlijk gepocheerd ei gehad blijkbaar...
Paneren met cornflakes
Met gebroken cornflakes dan dus natuurlijk
Mooie harde knapperige korst!
Zal erg mooi zijn bij iets wat wat week is of gummie-achtig is
Zit dan ook niet voor niets op Kipcorn
Niet mooi op stevig spul
Geen foto van die kruidenboter hieronder
Kwijt
Kwijt
Wel een screenshot van die hoerelopers van Fonq
"Onder 'Zeer waarschijnlijk' staat een link waarmee u zich kunt uitschrijven"
Ja! Uiterst duidelijk!
Kruidenboter
Nou kan ik wel kruidenboter maken, maar ik keek toch even op het web
Verrassend: ze gebruiken geen zout!
Bah!
Ongezouten boter (want het zoutgehalte bepaal ik zelf) in plakken op kamertemperatuur laten komen
Peper erover en er heel fijn gehakte peterselie door prakken
Versgemalen knofgranulaat erdoor prakken
Zout erover malen, citroensap erover sprenkelen, prakken
Proeven; Worcester?
Vegter's Rolletjes
Foto kwijt
Wel nog die van Vegter's Knijpertjes
Met slagroom en Callebaut Chocoladekrullen
Ach ach ach...
Maar goed
Die rolletjes vullen met slagroom, en serveren met Sauce au chocolat Hermé
Pure chocolade, volle melk, poedersuiker, Crème fraiche
Alles samen warmen
Afghaanse aardappelpannenkoek
Ik noemde het gisteren al
Niet gemaakt hoor
Gekocht, geproefd, en gepland te maken
Vulling prei
Het recept moet ik nog vinden (heb twee Afghaanse kookboeken dus dat moet lukken)
Ik vond al wel bolani, maar dat is flatbread met prei, geen aardappel dus
Maar goed: erg lekker
Moet wel pikantiko bij, en zure room of zo
Zalm-eitjes
Ik moet zeggen, er gaat naast kaviaar niks boven forel-eitjes
Die serveren in een eiwit
Geel niet gebruiken
Prachtige combi zout spul - iets wat zout nodig heeft
Net zoiets als gerookte heilbot - radijs
Sinaasappel eten
Dat zou ik nog steeds vertellen
Hoe ze dat in sinaasappellanden doen
In vieren, vlees met twee duimen van schil drukken, hap!
Scheelt een hele hoop gemier
Roomijs, slagroom, blauwe bessensap
Heerlijk
Spannend
Niks zoete shit
Idem met rode bessensap
Ik vind het heerlijk
Maar ja, ik drink dat sap ook gewoon zó...
Sylvia Witteman werkt tegenwoordig in het Drents Museum...