zaterdag 4 mei 2019
Heilige gerechten (2)
Zie de eerste aflevering hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Sauce Saint-Malo
Eigenlijk is dat niet een echt gerecht genoemd naar een heilige
Dit is genoemd naar het stadje Saint Malo, wat zelf weer genoemd is naar de heilige Malo
Reduceer in witte wijn sjalot en champignons (beide dun gesneden natuurlijk)
Voeg dit toe aan een velouté gemaakt met vissaus
Op smaak met wat mosterd en wat ansjovis
Bij gegrilde vis
Tarte Saint-Michel
Maak een ronde cake met genoise, eierkoekendeeg
Bak en koel
Snij over het plat in drieën
Op elke plak een laagje boter waardoorheen koffie essence gewerkt is
Stapel ze op
Bovenop en op de zijkanten botercrème met vanille
Besprenkel met gehakte geroosterde amandel
Decoreer met de spuitzak met die koffieboter
Suprême de volaille Saint-Saëns
Ook geen echte heilige natuurlijk!
Camille!
Gevogeltefilets serveren met beignets van foie gras met truffel
Varkenspoten à la Sainte-Menehould kwamen al langs in de eerste editie
Maar er bestaat nog wat anders
Sauce Sainte-Menehould
Laat uien lang en zachtjes stoven in iets reuzel, met tijm en laurier
Ontvet
Deglaceer met witte wijn
Voeg demi-glace toe
Breng op smaak met wat mosterd
Werk er kleine stukjes augurk door, peterselie en kervel
Serveer bij orgaanvlees
O ja!
De Nierstichting had een boodschap
Geen zout op de blokjes aubergine, maar paprikapoeder
De onnozele zakkenwassers die niet weten dat je zout op aubergine strooit om te ontwateren en dat je dat zout er daarna terdege weer afspoelt...
O ja...
Het was niet druk in de kroeg...
Enkel een bejaarde leernicht met een houthakkershemd en een gehoorapparaat...