Munt pesto
Ik had het grof gehouden, geproefd, deels fijner gemaakt, weer geproefd, maar grof was beter
4 koppen muntblad zonder steel, 1/3 kop geblancheerde amandelen, 3 fijngeknepen kopjes van kruidnagels, flink versgemalen knoflookgranulaat, 1/3 kop EV olijfolie, z/p
Blenden (in een mengbeker met een staafmixer als je een kleinere hoeveelheid maakt)
Gegeten met gebakken champignons
Champignons met munt, dat is Engels
Lekker
(Granulaat? Ja, want als je verse knof gebruikt dan moet je het steriliseren, tegen de anaerobe bacteriën en dan verlies je smaak) (nooit verse knof in olie bewaren!)
Matzes
Met avocado en p/z
Lekker
Met gerookte zalm
Moet goed dik belegd zijn
Ach...
Met gerookte zalm en avocado
Qua snaak mooi, qua mondgevoel niet
Beter was het met gehakte sjalot erop
Met boter en bruine suiker
Ach...
Avocado in beslag gefrituurd
Foto kwijt
Lekker!
Pesto genovese revisited
30 gram mooie sterke oude Gruyère (dus)
30 gram basilicum, gescheurd en zonder stelen
2,5 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Zout en versgemalen knoflookgranulat
Blenden met 75 cc EV olijfolie
Op smaak met zwarte peper
Je proeft heel mooi de kaas náást de pijnboompitten
Ingemaakte rawit
Pekel met 50 gram zout/liter
Rawit erin en een dag laten staan
Regelmatig omschudden
De helft van de pekel eruit en aanvullen met witte wijnazijn
Salvia fritta
Er bestaan allerlei toevoegingen zoals ansjovis, maar ik maakte het puur, om te vergelijken met andere blaadjes
Salieblaadjes in zijn geheel in niet te dun beslag, en frituren
Anne Scheepmaker: dun beslag
Hier: dun beslag en de andere twee dik
Veel mooier
P/z
Ik ben het totaal niet eens met Elizabeth David, dat salie smaakt naar "musty dried blood"
Ze schrijft dat je het beter kan maken met munt of met basilicum
Munt: ach, grappig
Basilicum: aardig
O ja!
Femke Halsema heeft d'r vibrator ingeruild
Dat was 'n ouwetje
Die liep op diesel...
Vroem! Vroem!
O ja!
De mooiste zin van Gerard Reve zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Deel 2: deel 1 was de oproep
Quotes zie hier
(Er staan er meerdere in die van zijn broer of van zijn vader zijn)