vrijdag 17 augustus 2018
Gekookt
Toast, komkommer, Gentleman's relish
Engelse klassieker
Zie het recept voor de relish hier; scroll wat
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ei met tomaat voor op brood
Iets preciezer: ik sneed dat in vieren, zette het in de koeling, en at elke dag zo'n part (koud, nou ja, kamertemp) op brood
Olijfolie, sjalot, knof (de Heilige Drieëenheid)
Schijven roma tomaat erin
Vuur laag
Ei kloppen (ietsje meer dan voor omelet) met peper, iets zout, Fish sauce
Over die tomaat
Op een plaatje, onder een deksel stollen op laag vuur
Verse peper conserveren
Kort blancheren
In de pekel, van 40 gram zout/liter
10 uur
Pepers in potjes (gebruik potjes met een kunststof deksel)
Half vullen met de pekel
Aanvullen met witte wijnazijn
Pêche Melba
Ik werkte met roomijs, geen vanille-roomijs
Dus ik deed vanillesuiker (echte, natuurlijk) door de frambozencoulis
Halve Pêches blanches (perzik die van binnen wit is; de platte perzik is ervan afgeleid) mét schil pocheren in water met vanillesuiker
Uit de pan, koel
Bruin amandelschaafsel in een droge pan
Ontvel de perziken
Maak frambozensaus
Zie mijn frambozenijs recept hier en scroll naar beneden
Laat dat smelten en dan heb je wat je hebben wil, maar u kunt er natuurlijk ook rechtrstreeks naar werken, dus zonder te verijzen
Coupe, ijs, perziken, saus, amandel
Cantaloup ijs
Gebruik op 300 gram schone meloen 150 gram fijne kristalsuiker, 200 cc room en één citroensap
Snij de meloen klein en meng met de suiker
Laat een paar uur op kamertemperatuur staan en roer regelmatig om
Pureer
Meng met de room en het citroensap en koel goed
Draai er ijs van