zaterdag 18 augustus 2018

We gaan ze weer verneuken,



Vandaag foto's van het maken van crantenbollen
Krentenbollen met cranberries
Zie het recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Scroll wat naar beneden

Hierboven het deeg


Die lui van die Volkskeuken!

(Geen mooi rijm maar dat hebben ze toch niet in de gaten)


Combinaties

Klootweg
Cantharellen met dille

Huivers
Boerenkoolstamp met Parmezaan en karwij

Van den Ploep
Turkse pizza met tofu



Gerezen


Ingrediënten

Slipper
Dat je geen verse ananas met gelatine kunt combineren, en dus uit blik moet gebruiken
Nooit van blancheren gehoord

Snuivers
Eén hele eetlepel venkelzaad in een vierpersoons gerecht...

Gluipers
Die weet niet dat orzo gerst betekent, en dat als je die graankorrelvormige pasta bedoelt, je dat wel moet aangeven
Gerst wordt namelijk ook in de Italiaanse keuken gebruikt; er wordt een soort risotto van gemaakt
En die floeper weet niet dat je die pasta gewoon bij de Turk en de Marokkaan vindt, als vogeltong



De toevoegingen


Kwaak! Kwaak!

Oudmuis
Dat je in volkse trattorias vegetarische lasagne vindt

Flippers
"Pane carasau bevat goede koolhydraten"

Oudmuis
Dat Œuf mimosa door een zeef gedrukt gekookt ei is
Mimosa = geel naast wit, dus Œuf mimosa is het geel en het wit náást elkaar
En niet door een zeef maar fijngehakt
Waar hebben ze die uit het veen getrokken...



Deeg + ingrediënten


De klok horen luiden


Kleynezak
Dat het meervoud van ossobuco ossibucchi is
Het meervoud van osso is ossa
Het meervoud van buco is buchi
Wat een lul...

Kleynepik
"Bœuf gardian"
Dat is Bœuf guardian, of het is Bœuf à la gardiane, of het is Gardiane de bœuf

Paap-oen Tjoep
"pimentón (gerookt paprikapoeder)"



Deeg + ingrediënten gerezen


Geen flauw benul van koken

Van den Ploep
Kaspaprika 10 minuten bakken en dan 15 minuten in de oven

Sluipers
"Maar hoe zit het ook alweer met die lb's en die oz's"
Alsof je gewichten moet weten als je echt kan koken...

Schuifels
Die niet weet dat als je zeeduivel koopt, dat je dan geen "vis" koopt maar een staart



Portioneren
Wat slecht gedaan trouwens
Terwijl ik dat enorm goed kan
Zeker tegelijkertijd met iemand staan lullen


Diversen

Flippers
Dat je ansjovis op zout, in tegenstelling tot die op olie, even in melk moet leggen
Op dit blog gejat, verdomd, want om het zelf te weten, daar zijn ze fors te stom voor

Van de Ploep
Uien in folie
Paprika in folie
Tomaten in folie
Alles op de BBQ
Spannend!

Flippers
Maakt een quiche met prei, ei en verse kaas
"Dat is Albaans"