Zo begin je pilav
Met pilav rijst
E-ven-tu-eel met Surinaamse rijst
Zie de eerste aflevering hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Het is wel van een tijdje geleden, maar daar gaat het niet om
Het gaat erom te zien wat de verschillende kranten naast mekaar presenteren
Die eerste aflevering was dan ook een groot succes
(Onverwacht, moet ik zeggen.)
En natuurlijk, als je de verschillende afleveringen doorbladert (er komt er nóg een), dan zie je het nóg beter
(Aan het eind van elke aflevering een link naar de volgende)
Donderdag
NRC
Dat is tegenwoordig nogal dikwijls een allochtoon uit zeg Noord-Afrika, die zich gaat bemoeien met een ander soort allochtonen keuken, zeg India
Ik weet het niet...
Als ik in Marokko zou gaan wonen (ik weet dat ik nu van de lezer nu een bovenmenselijke mate van fantasie eis), als ik in Marokko zou gaan wonen dus, en ik zou er ook nog in de krant gaan schrijven, dan hou ik me toch bij de Hollandse pot, of eventueel bij commentaren op de Marokkaanse keuken houden? Dan ga ik toch niet oreren over Mexicaanse gehaktballen of Laotiaanse vis?
Toch?!
Maar goed
Hassnae Bouazza over Alu balu plauw
Dat is Koerdisch (word niet vermeld)
Zure kersen rijst
Daar heb je jam van zure kersen voor nodig
"Zure kersenjam vind u bij de multiculturele en Iraanse supermarkten en online"
Dat heb je met die allochtonen, die denken dat hun "rare" producten ons verder totaal onbekend zijn
Laat ik die Hassnae uit de droom helpen: het zeer bekende en uiterst mooie merk jam Darbo verkoopt jam van zure kersen
En nog wat: zure kersen, dat heet krieken of griotten
Weer wat geleerd, Bouazza
"Voeg de saffraan toe aan een beker die voor een derde is gevuld met warm water"
Kwaak! Kwaak!
Daarmee ben ik aan het experimenteren
Pasta in gebonden saus
De gemiddelde Nederlander schrikt zich dan de pleuris
Alla zuivel op zuivel...
Maar dat is lekker hoor!
AD
Ratatouille ovenschotel met mozzarella
Niks ui, niks knoflook
Kan dus rechtstreeks in de vuilnisemmer
Je moet verschillende groente in plakjes rondom draaiend half op mekaar leggen, zodat je een "soort slang van groenteplakjes" krijgt
God wat een getrut...
Begin eens zou ik zeggen met een gewone mooie goeie ratatouille te maken zonder al dat gekut
"Brenda is gespecialiseerd in makkelijke maaltijden, al is ze ook niet vies van een lekkere taart"
Lazer op
Tempeh ketjap
Ik zei het al eerder
Tempeh is een moeilijk product
Tempeh ketjap (AH en Jumbo) is heerlijk, en makkelijk te verwerken
Telegraaf
Felix is zeker niet de slechtste
St Patrickday pancakes
St Patrick's Day, ja
Maar goed, een nergens op slaand recept
St Patrick's Day pancakes zijn groen, ja!
Gedroogde geweekte gesauteerde oesterzwam in roomsaus
Wat is dat ongelofelijk lekker...
Op een grove pasta...
Trouw
Borlottibonen met pompoen
Janny de Moor
"2 eetl. tomaten uit blik"
Kwaak! Kwaak!
"porotos granados, de kievitsboon"
Kwaak! Kwaak!
Witte bonen, ja
"kievitsboon, een zachte peulvrucht die altijd vers te koop is"
Kwaak! Kwaak!
Nergens vers te koop, nooit
Dat snijbonen van de Inca komen
Uit India, ja!
"primitieve volkeren eten voornamelijk vegetarisch"
Primitieve culischrijvers zal je bedoelen, ontzagwekkende trut
In de tuin!
Volkskrant
Kruidige rodekool met appeltjes en pruimen
Marie Louise Schipper
Nou, dit verdient de hoofdprijs voor meest ontzagwekkend getrut, Jezus Gristus...
Ui bakken, kool meebakken, dan ongewelde pruimen erdoor en bessensap en kaneel...
Ze moesten d'r opsluiten en d'r het een maand lang elke dag laten eten Godverdomme
Dit stapelt zich elke twee jaar in het rommelhok op
Verlopen software handleidingen
Oud papier bellen!
Parool
Samuel Levie
Een ingewikkeld kijkende kletsmajoor
Enorm gelul over appelstroop, maar niks weten van de twee soorten
Suikerbiet, en échte
Dat balsamico op jeneverhout rijpt
Klets
Op veel diverse soorten
En, uhh, wat maakt het allemaal uit?
Een paar regels verder is het gewoon op eikenhout
Ingewikkeld kijken
Flauwekulworst maken die door omhoog gevallen grachtengordelers gekocht wordt
En de ballen van culinaire zaken weten
Maar wel fors uithalen op de pagina's van het Parool
Nou ja, Parool is Amsterdam, dus dan weet je het wel
Zie de volgende aflevering hier