Drie foto's van stoofperenjam met gember maken
Zo had ik de gember erin
Vandaag de
Winkler Prins Culinaire Encyclopedie
Een uitstekend boek uit 1984
Zie de eerste aflevering van deze fantastische serie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Onder elke aflevering een link naar de volgende!
Aardappelcroquetten op Elzasser wijze
De puree als voor Pommes duchesse
Heel luchtig dus het eiwit kloppen
Kroketten vormen met ganzenlever erin
De ganzenlever gaar en warm
Bakken in geklaarde boter
(Alle recepten: tot aan het koelen, vormen, paneren, bakken)
Gevulde aardappelcroquetten
Chili
Weer Pommes duchesse deeg
Er gaat glazig met peterselie gebakken ui door
Gekookt ei
Geweekte rozijnen
Met wat runderbouillon stoven
Met stukjes kip balletjes van vormen en daarmee vullen
Amandelcroquetten
Portugal
Kroketten vormen van een mengsel van met suiker geklopt eiwit, port, sinaasappelschil en gemalen amandelen
Door het paneer ook wat suiker
Met suiker macereren
Komt vloeistof vrij
Bamicroquet
Waar zou dat nou vandaan komen?
Sjalot, knof, garnalen, varkensvlees, sperzie, Chinese kool, selderij kleingesneden opbakken
P/z, gemberpoeder, ketjap, citroensap
Bami goreng van maken met ook rijst erbij(!)
Bitterbal
En die?
Kalfsragoût, kerrie, Worcester
Champignoncroquet
Roux, champignonkooknat
Room, eierdooier, citroensap, p/z
Stukjes champignons
Koken, prakken
Eiercroquet
Béchamel met eerst heel fijn gehakte ui in de boter
P/z, nootmuskaat, Maggi
Grof gegakt ei en peterselie
Kaascroquet
Béchamel
Of blokjes zachte kaas, of geraspte oude kaas
Peper, Worcester
Kalfsvleescroquet
Roux, kalfsbouillon
Room, eierdooier, p/z, citroensap, Worcester
Blokjes kalfsvlees
Kastanjecroquet
Kastanjepuree and that's it
Maiscroquet
Béchamel met room
Eierdooier
Maiskorrels
P/z, tompur óf kaas
Mosselcroquet
Roux, kooknat
Kleingesneden mosselen en in boter gebakken stukjes champignons
Rijstcroquet, hartig
Rauwe rijst in boter bakken
Koken in bouillon met tomatenpuree
Of geen tomatenpuree, en geraspte kaas door het deeg
Rijstcroquet, zoet
Rijst in melk met suiker en met vanille koken
Er kan ook boter + eigeel door
Je kan ook wat abrikozenjam in het binnenste stoppen
Fantastische gembersaus
Zoek in het blog op gemberolie
Sorteer op datum want het is recent
Wildcroquet
Dikke maderasaus maken, of een velouté van wildbouillon
Worcester, stukjes gaar wild, peterselie
Zalmcroquet
Roux, visbouillon
Room, witte wijn, eierdooier, cayenne, citroensap, peterselie
Stukjes gare zalm
Zwezerikcroquet
Roux, bouillon van zwezerik
Room, eierdooier, citroensap, foelie, witte wijn
Stukjes gare zwezerik
Met gebakken ei
Over een paar dagen de mosselrecepten uit hetzelfde boek
Zie de volgende aflevering van deze serie hier