Hebben ze tegenwoordig bij AH
Ik ga er pasta met mee maken
("Inktvis"; dat is octopus, Godverdomme...)
Wat staat er allemaal in de planning?
Pas op: ik bedoel niet die lijsten van vlees en vis en ei en... van dingen die we misschien nog eens gaan maken
Nee, ik bedoel wat ik op korte termijn ga maken, bijvoorbeeld omdat ik wat in de opslag heb wat niet al te lang moet liggen
Zie dus die octopus hierboven!
Ik ga winterwortel uit de Mouli Julienne (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) opbakken met ui en knof in olijfolie
Die (voorgekookte) octopus kort opbakken in boter
Serveren met linguine!
Dit is kokosolie aangevuld met andere olie (zonnebloem, olijf)
Zodat het vloeibaar blijft
Niet slecht, als je ergens een kokossmaakje aan wil geven
Het meest fantastische wat ik in de planning heb staan eerst maar
Canard Parmentier
Ooit at ik in Frankrijk Hachis Parmentier, en dat bleek ongeveer hetzelfde te zijn als onze filosoof, maar dan met minder ui
Of althans: ik maak het met veel ui
Zie hier
Filosoof is met hachee, de Hachis is met gehakt
Ik maakte trouwens Hachis Parmentier au Riesling ooit
Ach ach ach ach ach...
Maar goed, die canard
Simpel, en het moet en zal moordend lekker zijn
Mijn variant
Stoof fors ui lang en langzaam in het vet van een pot Confit de canard
Maak een filosoof met lagen aardappelpuree, ui, en de geplozen Confit
God gadverdamme wat moet dat vuil vies lekker zijn...
Die zijn rond Kerst altijd in de aanbieding
Ik maakte er jam van
Prachtig exotische smaak
Volgende Kerst staat in de agenda Lychee sorbet
Morgen maak ik Char siu
Maar dan wel de echte
Niks kleurstoffen of niks bietensap
Een marinade van honing, vijfkruidenpoeder, yentafo (zie de foto's = het recept hier), Light soy, hoisin en rijstwijn
Met mie en Shanghai paksoy
Rookworst met stoofperen en ketjap
Die rookworst kocht ik voor een aanstaande rookworstenproeverij, omdat de normale rookworst van Hema onverpakt is, en dus zonder opgave van ingrediënten
Maar na navraag kreeg ik die ingrediënten keurig opgestuurd, dus deze worst gaat naar de gewone keuken
Partjes stoofpeer heel lang heel langzaam bakken in maiskiemolie
Ui en knof en een lombok meebakken
Partjes rookworst meebakken
Scheut Ketjap manis, scheutje Ketjap asin
Voor Tom yum
Staat een garnaal op maar het hoort met rivierkreeft
Niet die blokjes maar de soep
Wat nog meer allemaal?
Pannenkoeken van sagomeel, met Shrimp flavor crushed chili
Quenelles van kip
Provençaalse eieren
Inktvis met Chili paste with basil leaves
(Thaise basiel dan dus)
Bananenbloem in beslag gefrituurd
Baccalà mantecato
Rijst met Spigol
Varkensgehakt met Suen sum
Kalfskrabbetjes
Zo kan ie wel weer...