Cap of ribeye
Achtergrond: Flat iron steak
Zie de eerste aflevering van deze serie hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende
Ik vergelijk zeer algemene kookboeken. Franse keuken, Duitse, Oostenrijkse...
Ook boeken als Fanny Farmer, Henk Molenberg, Sylvia Witteman
Ik kijk steeds naar de asperge recepten, om goed vergelijkingsmateriaal te hebben
Het is nu geen aspergetijd, maar de meeste buitenlandse recepten gebruiken groene asperges
Dat is zo normaal dat het er niet eens bij staat
Vandaag de USA
Stella Standard
Complete American Cook Book
Asparagus with breadcrumbs and cheese
Maak de asperges schoon en kook ze
Leg in een goed warme schaal, bestrooi met bruin vers gebakken broodkruim (rauw gegeten is dat stukken beter dan paneermeel)
Giet er gesmolten boter over (wat inderdaad veel beter werkt dan dat beleggen met klontjes boter)
Bestrooi met geraspte pikante kaas
Eet er zure room bij
Dat wordt een Calzone napoletano
Een calzone waarvan je de bovenkant afwerkt als ware het een pizzaboden
Van der Horst - Bakker
Amerikaans Kookboek
Asperges met peterseliesaus
Ff anders dan het vorige recept
Schoonmaken en koken
Broodkruim bakken in flink boter en halverwege dat bakproces heel fijn gesneden peterselie erdoor, op lager vuur
Warme schaal, asperges, saus
Het vorige recept moet je volgens mij maken met groene, en dit recept met witte
Dadelspijs
Justin Wilson
Cookin' Cajun 2
Asparagus-tuna casserole
Schoonmaken en koken
Kookvocht bewaren
Olijfolie, ui... (geen knof???)
Ovenschaal, asperges, geraspte Cheddar, geblancheerde champignonschijven
Citroenpeper erover
Tonijn uit blik bij de ui
Dit wordt de volgende laag
Dan nog een laag Cheddar, dan Parmezaan, dan weer citroenpeper
Klop eieren met zout, wat van het kookvocht en "Sauterne" oftewel Amerikaanse vrij zoete witte wijn
Over de schotel, paneermeel, oven
Diri kole ak pwa rouj
Du riz collé avec pois rouges
Kleverige rijst met rode (kidney)bonen
Haiti
Paul Prudhomme
Chef Paul Prudhomme's Louisiana Kitchen
Asparagus Hollandaise
Snij de toppen van schoongemaakte asperges, en hak de stengels grof
Sauteer ze in ghee
Kippenbouillon erbij en kook snel flink in
Pureer
Hak de toppen grof
Verhit ghee in een schone pan en haal van het vuur
Werk de aspergetoppen door de ghee en de gesauteerde stengelstukjes
Werk er eigeel door, witte wijn, Tabasco, citroensap, Worcestershire
Verwarm goed kloppend au bain Marie
Haal de pan uit de bain Marie en werk er langzaam en kloppend de ghee door
Direct serveren bij, tsja, dat staat er niet bij
Zalm zou ik zeggen, of gepocheerde eieren, of bij een kalfsmedaillon...
Of misschien zelfs wel bij een Filet mignon
Maar dan moet er truffel bij
Pannenkoek van meel van zoete aardappel
Zie de volgende aflevering hier