maandag 5 februari 2018

Geen rijst, bonen of pasta





En zelfs geen petatten!



Gnocchi

Met Deens gehaktbrood en tomatensaus


Kook de gnocchi in gezouten water tot ze drijven
Afgieten en wat olie erdoor

Het gehakt aanmaken met gesnipperde ui en knof, peper en gebruik als zout geprakte ansjovis
In een ingevette ovenschaal

Tomatensaus maken met olijfolie, ui en knof...
En met tomatenprut
Wat rode wijn, wat Oxo of zo...
Op smaak met zaätar

Gehakt in de oven

Gnocchi warmen in de saus

Een klein deel van de tomatensaus had ik gekruid met zaätar van boer Jonnie
Behoorlijk reuk- en smakeloos vergeleken met mijn zelf gemaakte




Roti

Met Quorn (want er was geen Mock Duck in de toko) en sperzie


Sperzie kop kont en in stukjes en in koud water

Pindaolie, Quorn (stukjes, naturel) bakken en uit de pan

Pindalolie, ui, knof, laos...
Grove zwarte peper en Surinaamse bamikruiden...

Sperzie afgieten, sauteren, met wat rijstwijn en kippenbouillon garen bij de ui etc.

Roti bakken

Quorn bij de sperzie warmen




Naan

Met kippenvleugels en mais


Die vleugels dat is een recept uit Soof, maar wel aangepast

De vleugels tippen indien nodig

Knoflookbol in de magnetron, 700, twee minuten
Op een diep bord flink mooie olijfolie
De knoflookteentjes (die nog net geen pulp zijn) uit het vel pulken, in de olie en met een vork prakken
Een paar keet herprakken
Citroensap erdoor en proef steeds de olie tot het mooi in balans is
Op smaak met Dijon mosterd en zwarte peper
Vleugels erin
24 uur marineren op een koele plek en steeds draaien

Oven op 210°
Bakpapier, vleugels, in de oven

Olijfolie, ui sjalot (hiervoor niet de marinade gebruiken, en de marinade überhaupt na weer een dag weggooien; anaerobe bacteriën!), lombok...
Witte wijn, Oxo of zo, inkoken
Mais erin opwarmen

Na 45 minuten zijn de vleugels wel mooi

Na 40 minuten kan de naan in de oven

Ik serveerde de vleugels met zeezout erover gemalen, en met grof gemalen Koreaanse rode peper



De marinade


Een mooi wit pistoletje

Met Murcia al vino en groene aspergepunten


Die kaas hebben ze bij AH; is in rode wijn gemarineerd
Je kan prima Saint Paulin of zo gebruiken

Aspergepunten blancheren en afgieten en koudspoelen

Olijfolie, ui, knof, rode lombok zonder pitjes (maar ik gebruikte rawit)...

Ovenschaal invetten
Asperges erin
Ui etc. erover
Blokjes kaas erop
In de oven




Ciabatta

Met nagelkaas-mozzarella fondue en paprika


Olijfolie, ui, knof...
Rode paprika...
Van het vuur

Witte wijn, wat geperste knof, geraspte nagelkaas (eerst snijden en grove stukken kruidnagel eruit)...
Mozzarella erin oplossen...
Binden met in mooie Jonge jenever (Ketel 1 bv.) opgeloste maizena

Proeven op citroen, nootmuskaat, witte peper

De ciabatta lag al in de oven en de paprika was al gewarmd...

En de foto hieronder is van dat recept met die aspergepunten, want van die fondue ben ik het kwijt





Bezorgservice AH

Het begint ermee dat je voor minimaal € 70,- moet kopen

Dan klik je op AH Bezorgservice
"Helaas, we bezorgen niet op jouw postcode!"

Dan klik je op AH Pick Up Point
"Helaas, er is geen adres beschikbaar!"

Dan klik je op Ophalen AH Winkel
"Alléén mogelijk bij bestelling van de Allerhande Box!"

OK, ik bestel óók een Allerhande Box
"Helaas, we bezorgen niet op jouw postcode!"

Dat ze Godverdomme in de stront zakken...