En zelfs geen petatten!
Gnocchi
Met Deens gehaktbrood en tomatensaus
Kook de gnocchi in gezouten water tot ze drijven
Afgieten en wat olie erdoor
Het gehakt aanmaken met gesnipperde ui en knof, peper en gebruik als zout geprakte ansjovis
In een ingevette ovenschaal
Tomatensaus maken met olijfolie, ui en knof...
En met tomatenprut
Wat rode wijn, wat Oxo of zo...
Op smaak met zaätar
Gehakt in de oven
Gnocchi warmen in de saus
Een klein deel van de tomatensaus had ik gekruid met zaätar van boer Jonnie
Behoorlijk reuk- en smakeloos vergeleken met mijn zelf gemaakte
Roti
Met Quorn (want er was geen Mock Duck in de toko) en sperzie
Sperzie kop kont en in stukjes en in koud water
Pindaolie, Quorn (stukjes, naturel) bakken en uit de pan
Pindalolie, ui, knof, laos...
Grove zwarte peper en Surinaamse bamikruiden...
Sperzie afgieten, sauteren, met wat rijstwijn en kippenbouillon garen bij de ui etc.
Roti bakken
Quorn bij de sperzie warmen
Naan
Met kippenvleugels en mais
Die vleugels dat is een recept uit Soof, maar wel aangepast
De vleugels tippen indien nodig
Knoflookbol in de magnetron, 700, twee minuten
Op een diep bord flink mooie olijfolie
De knoflookteentjes (die nog net geen pulp zijn) uit het vel pulken, in de olie en met een vork prakken
Een paar keet herprakken
Citroensap erdoor en proef steeds de olie tot het mooi in balans is
Op smaak met Dijon mosterd en zwarte peper
Vleugels erin
24 uur marineren op een koele plek en steeds draaien
Oven op 210°
Bakpapier, vleugels, in de oven
Olijfolie, ui sjalot (hiervoor niet de marinade gebruiken, en de marinade überhaupt na weer een dag weggooien; anaerobe bacteriën!), lombok...
Witte wijn, Oxo of zo, inkoken
Mais erin opwarmen
Na 45 minuten zijn de vleugels wel mooi
Na 40 minuten kan de naan in de oven
Ik serveerde de vleugels met zeezout erover gemalen, en met grof gemalen Koreaanse rode peper
De marinade
Een mooi wit pistoletje
Met Murcia al vino en groene aspergepunten
Die kaas hebben ze bij AH; is in rode wijn gemarineerd
Je kan prima Saint Paulin of zo gebruiken
Aspergepunten blancheren en afgieten en koudspoelen
Olijfolie, ui, knof, rode lombok zonder pitjes (maar ik gebruikte rawit)...
Ovenschaal invetten
Asperges erin
Ui etc. erover
Blokjes kaas erop
In de oven
Ciabatta
Met nagelkaas-mozzarella fondue en paprika
Olijfolie, ui, knof...
Rode paprika...
Van het vuur
Witte wijn, wat geperste knof, geraspte nagelkaas (eerst snijden en grove stukken kruidnagel eruit)...
Mozzarella erin oplossen...
Binden met in mooie Jonge jenever (Ketel 1 bv.) opgeloste maizena
Proeven op citroen, nootmuskaat, witte peper
De ciabatta lag al in de oven en de paprika was al gewarmd...
En de foto hieronder is van dat recept met die aspergepunten, want van die fondue ben ik het kwijt
Bezorgservice AH
Het begint ermee dat je voor minimaal € 70,- moet kopen
Dan klik je op AH Bezorgservice
"Helaas, we bezorgen niet op jouw postcode!"
Dan klik je op AH Pick Up Point
"Helaas, er is geen adres beschikbaar!"
Dan klik je op Ophalen AH Winkel
"Alléén mogelijk bij bestelling van de Allerhande Box!"
OK, ik bestel óók een Allerhande Box
"Helaas, we bezorgen niet op jouw postcode!"
Dat ze Godverdomme in de stront zakken...