zaterdag 23 september 2017

Comfort food (4)



Vandaag foto's van het maken van Mole poblano
Zoek het recept in het blog

Kippenpoten kort koken in kippenbouillon



Vandaag geen land

Vandaag mijn comfort food

En nog wat opmerkingen


Zie trouwens de eerste aflevering van deze fantastische serie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Onder elke aflevering een link naar de volgende

Fantastisch culinair leesplezier, en volkomen zonder Otto Kleynejan-achtige bêtises!



Stoven in tomatensaus


Kip friet appelmoes


Dat wordt als comfort food beschouwd
Voor kinderen

Is dat zo?

Onzin
Ze vinden friet lekker, kip lekker en appelmoes lekker, dus dat eet gewoon lekker weg, net als pannenkoeken met stroop


Voor mij is trouwens wel comfort food een gestoofde soepkippenpoot met friet en mayo en piccalilly, en rabarbercompôte



Met deze pepers, de heilige drie-eenheid, moet je de (zwarte) saus maken
Ze zijn niet gerookt
Ik heb, ondanks dat ze niet zo heet zijn (maar wel enorm smaakvol) enkel wat niet al te pikante Koreaanse rode peper gebruikt, omdat er kinderen mee aten


Huevos rancheros

Ranchero betekent in het veld (waar ze aan het werken zijn) gekookt, en huevos zijn eieren

Ook wel Huevos a la flamenca, van de zigeunerin


Bak in iets olijfolie stukjes chorizo uit

Bak er flink stukjes wortel bij en daarna grofgesneden ui en wat later idem knof

Maak er tomatensaus van met goed rijpe tomaten en/of blik en/of puree, liefst met kippenbouillon

Roer er gekookte bonen door, liefst gedroogde tuinbonen (habas in de Spaanse winkel, foulmesdames bij de betere Turk

Doe er ook rode paprika door

Stort in een ovenschaal, en breek er eieren boven (maak met een lepel onder elk ei een kuiltje, zodat het wat naar beneden zakt)

Laat de eieren stollen met wat paprikapoeder erop



Stevige tomaat moet erdoor



Rijst met gehakt en bananen


Venezuela


Kook rijst

Rundergehakt rul bakken met wat ui en knof

Kruiden met oregano, komijn, cayennepeper en zout (een soortgelijk mengsel als chili-poeder)

Flink niet te pikante kerrie erdoor (ik gebruik kerrie djawa), even roerend aanbakken, en dan op laag vuur stukjes niet al te rijpe banaan erin opwarmen (eventueel: rijpe bakbanaan)

Meng alles door elkaar (maar gebruik niet al teveel bakvet) en zet even in de oven.



Tortilla bakken
Je bindt de dunne saus met stukjes tortilla


Gebraden lamsvlees met veel boterjus en daar flageolets door...

Vissticks met gembersaus...

Tomaten-gembersaus...

Yassa...

Sop lontong...

Gefrituurde tofublokjes met pindasaus...

Burp...



Zie de volgende aflevering hier



O ja!

Die Päpköp Nöstürk van Denk over Aboutaleb...

Ik heb het niet zo op die Aboutaleb, maar dit is de schunnigheid zelve

Die Nöstürk is een onroerend goed sjoemelaar ook nog (zoals elke rijke Turk trouwens, als ie niet in de drugs zit)...