Vandaag foto's van het maken van Mole poblano
Zoek het recept in het blog
Zoek het recept in het blog
Kippenpoten kort koken in kippenbouillon
Vandaag geen land
Vandaag mijn comfort food
En nog wat opmerkingen
Zie trouwens de eerste aflevering van deze fantastische serie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Onder elke aflevering een link naar de volgende
Fantastisch culinair leesplezier, en volkomen zonder Otto Kleynejan-achtige bêtises!
Stoven in tomatensaus
Kip friet appelmoes
Dat wordt als comfort food beschouwd
Voor kinderen
Is dat zo?
Onzin
Ze vinden friet lekker, kip lekker en appelmoes lekker, dus dat eet gewoon lekker weg, net als pannenkoeken met stroop
Voor mij is trouwens wel comfort food een gestoofde soepkippenpoot met friet en mayo en piccalilly, en rabarbercompôte
Met deze pepers, de heilige drie-eenheid, moet je de (zwarte) saus maken
Ze zijn niet gerookt
Ik heb, ondanks dat ze niet zo heet zijn (maar wel enorm smaakvol) enkel wat niet al te pikante Koreaanse rode peper gebruikt, omdat er kinderen mee aten
Huevos rancheros
Ranchero betekent in het veld (waar ze aan het werken zijn) gekookt, en huevos zijn eieren
Ook wel Huevos a la flamenca, van de zigeunerin
Bak in iets olijfolie stukjes chorizo uit
Bak er flink stukjes wortel bij en daarna grofgesneden ui en wat later idem knof
Maak er tomatensaus van met goed rijpe tomaten en/of blik en/of puree, liefst met kippenbouillon
Roer er gekookte bonen door, liefst gedroogde tuinbonen (habas in de Spaanse winkel, foulmesdames bij de betere Turk
Doe er ook rode paprika door
Stort in een ovenschaal, en breek er eieren boven (maak met een lepel onder elk ei een kuiltje, zodat het wat naar beneden zakt)
Laat de eieren stollen met wat paprikapoeder erop
Stevige tomaat moet erdoor
Rijst met gehakt en bananen
Venezuela
Kook rijst
Rundergehakt rul bakken met wat ui en knof
Kruiden met oregano, komijn, cayennepeper en zout (een soortgelijk mengsel als chili-poeder)
Flink niet te pikante kerrie erdoor (ik gebruik kerrie djawa), even roerend aanbakken, en dan op laag vuur stukjes niet al te rijpe banaan erin opwarmen (eventueel: rijpe bakbanaan)
Meng alles door elkaar (maar gebruik niet al teveel bakvet) en zet even in de oven.
Tortilla bakken
Je bindt de dunne saus met stukjes tortilla
Gebraden lamsvlees met veel boterjus en daar flageolets door...
Vissticks met gembersaus...
Tomaten-gembersaus...
Yassa...
Sop lontong...
Gefrituurde tofublokjes met pindasaus...
Burp...
Zie de volgende aflevering hier
O ja!
Die Päpköp Nöstürk van Denk over Aboutaleb...
Ik heb het niet zo op die Aboutaleb, maar dit is de schunnigheid zelve
Die Nöstürk is een onroerend goed sjoemelaar ook nog (zoals elke rijke Turk trouwens, als ie niet in de drugs zit)...