maandag 19 september 2016

Mosselen (35)



Kookboeken maar weer eens
De laatste aanwinsten

Dit boekje kan je, als je snel bent, nog bij Avico bestellen (gratis)


Diverse vondsten

En ik denk dat ik er morgen verder mee ga want het is nogal wat


Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Onderaan elke aflevering een link naar de volgende!
Uren leesplezier!!


Zie trouwens mosselrecepten hier
En download een mosselkookboekje hier


En ik vond nog een oude publicatie van mij, Mosselen in Palm, hier
En er is ook een recente, Mosselen met zoete ui en Minneola, hier



Ik denk dat ie stond te kijken naar de kont van Albert Mol...


Het Complete Frituurboek

Een heel aardig boekje uitgegeven door Tefal

Gebakken mosselen
Paneren, frituren
Zo simpel en nooit gedaan (wel in de pan)

Citroen en ravigote erbij...
Wat kan het leven toch mooi zijn...



In Calvé's Luilekkerland

Drie keer raaien wie dat heeft uitgegeven

Gekookte mosselen mengen met gesnipperde ui (ik zou zeggen niet teveel heel erg fijne witte ui), stripjes rode biet (gestoomd natuurlijk), en mayo

Garneer met augurk en peterselie

Serveer bij gebakken aardappelen

Dat moet lekker zijn!
Wat Roma sla erbij ook...



Schitterend!
300 pagina's etiketten en blikken en...
Harde kaft, linnen band, ramsj, € 2,-
(Ernaast lag "Huivers heeft honger" hahahahaha!)
(Trouwens je zal der maar intrappen en er twee Euro voor geven, Jezus...)


Koken met Sylvia Twitterman

Ik schreef het al eerder: het leukste én dikste én beste Nederlandstalige kookboek!
En dat voor nauwelijks meer dan twee tientjes in huis, porti incluis (dat rijmt)...


Rauwe mosselen
Jawel! Heerlijk!
In Brussel op straat

Ik heb een tussenvariant
Kook mosselen waar een gewicht op ligt net gaar
Haal open als rauwe
Al de smaak zit er nog in


Mosselen met spaghetti
Met zwarte olijven, knof, kappertjes, peterselie



Een Bels kookboek en toch flut


Kort opbakken met ui en kerrie en p/z


Simpel
Kort opgekookt met soepgroenten
Met friet en knofmayo
Ja!


Thais
Met rode peper, gemberwortel, knof, kokosmelk, vissaus, lenteui, korianderblad, limoen, kaffir lime
Met soy met lenteui, en rijst of mihoen


Chinees
Bak knof, lenteui, pepertje, taotjo, rijstwijn, soy, sesamolie, palmsuiker
Kippenbouillon, mosselen


Mosselsnack
Meng peterselie, paneermeel, knof, Parmezaan, zwarte peper, zout, olijfolie
Mossel in schelp, citroensap, wat spul, ietsje olie, gril



Mamamini. € 0,25
Toch enkele aardige dingen
Simpel, maar heel serieus opgezet


Spectrum Kaasatlas
Een zeer fraai boek

Moules en fromage
Boter, prei, ui, wortel, tijm
P/z
Gekookte mosselen in beboterde schotel
Groenten, Sauce Mornay met wat room erdoor
Gruyère en paprikapoeder
Oven



Het Asperges Boek
Uitstekend en diepgravend

Asperges à la dieppoise

Dat is een recept van anderhalve pagina
"Voor de visfumet:
...
Voor de mosselen:
...
Voor de zalm:
...
Voor de witte wijnsaus:
...

Zie hier


Heel aardig
Ondanks Janny de Moor waar ik altijd toch wat jeuk van krijg



Volgende aflevering zie hier



Vanvond start Koken met Van Onder weer

Fantastisch programma!
Zelfs de meest achterlijke zakkewasser gaat geloven dat Haar van Onder kan koken...

"VPRO, Sponsor van de Voortuitgang"
Van de toenemende culinaire onnozelheid dan toch...