Vandaag maar weer eens inkopen
IPA voor bij stoofvlees
Moet je wel erg aan de bitterheid denken, maar als je dat doet dan wordt het heel mooi
Weer diverse vondsten
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Onder elke aflevering een link naar de volgende!
Eindelijk serieus culinair leesplezier!
De Beste Recepten van Henk Molenberg
1990, een tijdsbeeld
Mosselen koken en mosselen bakken geloven we wel
Mosselhapje
Gekookte mosselen met een dun klein (ik corrigeer recepten altijd) plakje ontbijtspek er omheen, prikker
Beslag met bier en kerrie
Etc.
Serveer met mayo
(Dan moet je misschien de Vadouvan richting op!)
Mosselhachee
Zure mosselen spoelen
Boter ui prei...
Gehakt (kalfs zou ik zeggen)...
Soepgroente...
Bloem...
Bouillon en room...
Mosselen...
AH
Vies zoet
Mosselen uit de Algarve
Moet in een Cataplana (zie hier; alle links openen hier in een nieuw venster) maar goed...
Olijfolie, ui, knof...
Pikant paprikapoeder, paprika...
Stukjes knoflookworst, rauwe ham...
Sjalot, peterselie...
Tomaat...
Laurier, witte wijn...
Mosselen...
Hoort natuurlijk met kokkels of zo...
Belse mosselen
Boter, ui, knof...
Ui, prei, selderij, wortel, peterselie...
P/z en groentebouillon...
Aan de kook en ff pruttelen
Mijn toevoeging nu: helemaal laten afkoelen
Mosselen etc.
Jalapeño
Dé peper voor wie niet van te heet houdt
½ peper zonder pitjes en zaadlijsten kan prima pp.
Kookboek
(van de Noord-Brabantse Christelijke Boerinnenbond)
(1984, 27e druk)
(Prima boek dan ook)
Gekookte mosselen
Flink ui, selderij en peterselie, "Naar verkiezing 1 flesje bier"
Gebakken mosselen
Door de bloem, in de boter, met citroensap
Restaurant Madras
Was in Hengelo en heeft niks met India te maken
Mosselen in Pâte à frire, in beslag dus
Er staat trouwens Pâté à frire, maar goed
Olie, ui, knof, wortel, prei, laurier, peperkorrels, peterseliesteel...
Mosselen, witte wijn...
Koelen en uit de schelp
Bierbeslag
Frituren
Met knofmayo
Sharbati rijst
Zie de volgende, hoe ze gekookt nóg langer worden
Scheepsgerechten
Een nogal opgeblazen boek voor jachtjeslui
Recepten van restaurants langs het water
Zeeuws-Vlaamse mosselen
Reservebelgenmosselen
Mosselen koken in Zeeuws bier (bestaat dat?), met ui, peterselie, tijm, laurier
Vinaigrette maken van citroensap, olijfolie, peterselie, bieslook, p/z
Mosselen uit de schelp, vinaigrette erover, koelen
Gehakte sjalot erover, en brood, boter en bier erbij
Dagkookboek 3
Volkskrant 1982
Mosselensaus Speciaal
Boter, ui, prei, soepgroenten...
Kerrie, gemberpoeder, sambal...
Gehakt erdoor en rul bakken...
Zure mosselen spoelen, uitlekken
Bloem door het gehakt, roeren...
Mosselen erdoor (met wat van het kookwater zou ik zeggen)...
Room, p/z
Bij spaghetti met kaas
Provençale
Wortel, ui, selderij. peterselie in de droge pan
Mosselen, íetsje water, kook gaar, omschuddend
Saus: olijfolie, ui, dragon, knof, champignons...
Witte wijn en gezeefd kookvocht...
Iets inkoken
Citroensap, peterselie, nootmuskaat, peper
Knoflookcroutons erbij
Risotto mosselen
Risotto maken met ui en knof, maar ook met wat tomatenpuree
Witte wijn, bouillon, u kent het wel en anders moet u het maar aan Florine Boesje vragen, als ze tenminste geen giechelbui heeft natuurlijk
Laurier, cayenne
Gekookte mosselen erdoor
Nog niet geproefd
Volgende aflevering zie hier