donderdag 31 oktober 2013
Corned Beef
Die Peg Bracken van dat Kijkeens-Hoe-Kwiek-Ik-Kook Boek gebruikt als “natte” toevoeging aan haar recepten heel vaak blikjes soep. Is natuurlijk erg makkelijk en je hebt snel een maaltijd op smaak en klaar als je per ongeluk nog tot de mensen behoort die vermoeid thuis komen van hun werk. Ook andere blikjes worden gebruikt.
Cornedbeef “Diable” voor 3 personen
1 blikje cornedbeef
Mosterd
Geklopt ei
Mierikswortel
Broodkruimels of paneermeel
Boter
Haal het vlees uit het blik en snijd het in zes dikke stukken. Meng gelijke delen mosterd en mierikswortel, besmeer de stukken vlees ermee, doop ze in het geklopte ei waarbij u een eetlepel water hebt gedaan en haal ze vervolgens door het paneermeel. Bak het vlees in boter of olijfolie tot het bruin is. U kunt er aardappelpuree bij geven.
Die Peg Bracken is wel een geestig wijf, typ alleen de naam maar eens in.
Er staat nog een heel leuk recept voor een etentje met krab.