donderdag 31 oktober 2013
Ons Kookboek (1946)
Spijskaarten voor een «Varkenskermis»
1
Zurkelsoep [zuring] van vleessap
Hutsepot van beentjes met wortelen
Carbonades met aardappelen
Fricandeau met schorseneren of opgelegd [geweckt] fruit
Confituurtaart
Fruit
2
Tomatensoep
Varkensfricassé met aardappelen
Filetstuk met opgelegde erwten of rode kool
Pensen [verse worst van vlak na de slacht] met gestoofde appelen of pruimenmoes
Rijstgebak met abrikozen
3
Groentesoep
Gekookt ribbenstuk met witte saus en aardappelen
Worsten met bloemkool of schorseneren
Frikadellen met opgelegde peren of pruimen
Sneeuwballen [oliebollen met veel poedersuiker]
Fruit
4
Boonsoep
Gestoofde beentjes met aardappeltaart en spruiten, of gestoofde savooikool
Gebraden ribbenstuk met gestoofde andijvie, witloof of selderijknollen
Poten en oren in de oven gebakken, vermengd met wat in stukken gesneden mager vlees, met ingelegde krieken [kersen] of stekelbessenconfituur [kruisbessen]
Mokkataart
Fruit