zaterdag 30 augustus 2008
Vandaag
Vandaag gekookt bij NoordNederlandse keukenketen Nieuwenhuis. Is van Mandemakers.
Ondanks het mooie weer toch redelijk druk.
Groninger mosterdsoep met prei en spekjes. Hier. Alle links in nieuw venster.
Sandwiches: jonge kaas en tomaat, belegen kaas met sla, tonijnsalade, Brie en salami, en kipfilet met augurk.
Happie's: spread op toast van osseworst, rode pesto, zilveruitjes en kappertjes; radijs met selderijzout; Insalata Caprese hier.
Insalata Caprese. Gebruik grof zeezout, op het gevaar af die iemand begint te roepen, zoals mij ooit overkwam, "Glaas! Glaas! Dr zit glaas immuh eetuh!" Dat was dus in Utrecht.
Geen foto van die spread met osseworst want die heb ik zelf uitgevonden.
Je kan het ook, vego, maken met roomkaas.
Met osseworst moet je rode pesto gebruiken, want anders krijgt het een rare kleur. Met roomkaas rode of groene pesto.
Serveer het wel op stokbrood of die stevige vierkante crackers van Super de Boer, want Melba toast breekt. En wordt snel soaky.