donderdag 10 juli 2008
San Fermín, 4e dag (gisteren vergeten)
Deze foto is niet de 4e dag maar van jaren geleden.
Een "corcho", een kurk, zoals ze dat noemen, als bij de nauwe ingang van de arena de boel vastloopt.
Navarra-recept van vandaag. Althans o.a. Navarra.
Conejo al ajillo, Konijn met knoflook. Middelandse Zeegebied.
Een konijn in ei-grote stukken hakken en die op hoog vuur snel rondom aanbraden in olijfolie. De kop hoort er ook bij.
Op halfhoog vuur eventjes flink grote ongepelde en dwars in tweeën gesneden knoflooktenen meebakken, en zouten en peperen.
Bedenk dat konijn, net als bijvoorbeeld koteletten, snel gaar is maar
daarna snel taai wordt, waarna het lang moet worden doorgestoofd.
Het kan ook in de oven worden klaargemaakt; zo doen ze het in Navarra.
Regelmatig bedruipen.
Zodra het konijn gaar is (hete oven!) wat witte wijn erbij, de aanbaksels losroeren en kruiden met peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn.
Beide recepten idem met kip.
Pollo al ajillo