De foto's hebben weer niks met de tekst te maken
Bitterbal, gepaneerd met gebroken corn flakes
Heel mooi
Ongelofelijk
De 46e uitzending over mosselen alweer!
Zie de eerste post hier
Alle links hier openen in een nieuw venster
Aan het einde van elke post een link naar de volgende
Uren culinair leesplezier!
Nou ja, als je van mosselen houdt dan...
Vandaag hoe de Winkler Prins Culinaire Encyclopedie er uitgebreid op in gaat
Aflevering 1
Erg lekker spul uit India
"Van India'se kruisbessen"
Onzin want er zit een pit in net als in een kers
Je gebruikt het net zoals nasi-kruiden als je nasi goreng maakt
Mosselen bakken
Die halen ze rauw uit, dan door bloem (eventueel + paneermeel) en dan bakken
Nou, dat is niet zo gemakkelijk...
Maar wel lekker!
Mosselen uit de frituur
Koken, uithalen
Marineren in olie, citroensap, gehakte peterselie
Dan door beslag en frituren
Knijpertje met slagroom
Jammie!
Turkse gefrituurde mosselen
Beslag maken met gist en eieren
Mosselen koken, uithalen
Door het beslag en frituren
Gegratineerde mosselen
De mosselen koken en het kookvocht opvangen
Een roux maken, en er met het mosselnat een saus van maken
Geraspte kaas door de saus werken
Mosselen idem
Dat spul in jakobsschelpen (of ovenschaaltjes)
Bekwasten met gesmolten boter
Paneermeel gemengd met geraspte kaas erover
Gratineren
Hamsteren?
Hoezo??
Gestoofde mosselen met tomaten
Valencia
De mosselen koken met (alles fijngesneden) prei, wortel en peterselie
Zeven en het kookvocht bewaren
Olijfolie, ui, knof...
Stukken tomaat...
Inkoken met witten wijn en het kookvocht, met ook wat tomatenpuree
Proef op p/z
De uitgehaalde mosselen erin warmen
Gevulde mosselen
Mosselen koken, afgieten, en de dekschelpen verwijderen
Boter, sjalot, knoflook...
Kruim van oud witbrood erdoor
Peper, peterselie...
De mosselschelpen ermee vullen
Grillen
Mosselen à la meunière
Gekookte mosselen door bloem en in boter bruinen
In jakobsschelpen leggen, gebruinde boter erover gieten, wat peterselie erover, en serveren met citroen
Château Cheverny
Mosselen in roomsaus
Mosselen koken en uithalen
Het kookvocht zeven en bewaren
Een dikke béchamel maken en aanlengen met het kookvocht
Op smaak met zure room, room, boter, p/z
De mosselen erin warmen
Mosselen met sauce tartare
Koken en met die saus (zoek op het blog) serveren
Mosselen marinière
Bespraken we al
Château Moulinsart
Oftewel Molensloot
Zie de volgende aflevering hier