En ook geen rijst of pasta of bonen
Béchamel
Met wortel en zacht gekookte eieren
Klinkt vreemd maar smaakt fantastisch
Béchamel maak je altijd met een warme roux en koude melk
Of een velouté met warme roux en koude bouillon
In La Technique van Pepin wordt andersom gewerkt.
Je maakt een Beurre manié (bloem boter mengsel), en daar gaat warme melk bij
Het smaakt romiger dan een gewone béchamel
Het lijkt een beetje op kookdeeg maken in omgekeerde volgorde
Vier minuten sudderen
P/z en nootmuskaat
Stukken wortel in kippenbouillon koken
Eieren zacht koken
Boter, sjalot, knof...
Wat bouillon en inkoken
Daarin de wortel warmen, en met een schuimspaan eruit
Noedels
Met tofu en een mooie groentebouillon
Die noedels heb ik nóg een keer gemaakt, zie verderop
Boter, ui, knof...
Stukjes winterwortel...
Prei...
Peterselie en selderijblad...
Kippenbouillon...
P/z, laurier, groene kruiden...
Wat inkoken
Op smaak met Dark soy en Taiwan shaohsing rijstwijn
De noedels maakte ik hier super simpel: bloem, water, p/z en majoraan
Stukjes van het deeg trekken en garen in de soep
Mainzer Teigflatschen
Recept uit de Mainzer Beobachter
Blokjes tofu erin warmen
Croutons met kaas gegratineerd
Knoflooksoep uit Lautrec
Dat De Dikke Damp het "Knoflooksoep van Toulouse Lautrec" noemt, ik kan er niet over uit...
God God wat was het toch een ontzagwekkende boerelul...
Olijfolie, sjalot...
Kippenbouillon, gepelde tenen van twee roze knoflookbollen...
Tijm, laurier
20 minuten sudderen
Laurier eruit
Prak de knof in de soep
Zeef de soep
Maak mayo met olijfolie, mosterd en citroensap
Rooster schijven stok en gratineer met gruyère
Breng de soep op smaak met wat zwarte peper en wat Espelette peper
Wat bouillon door de mayo roeren
De mayo door de soep roeren
Vijf minuten sudderen
Weer noedels
Met Quorn stukjes en haricots
Noedeldeeg maken, zie boven
Haricots (die kop kont en in de helft even in koud water hebben gelegen) afgieten, deppen en sauteren in olijfolie
Uit de pan
Ui, knof, pepertje...
Bouillon, kook de noedels
Uit de pan en kook er de haricots in
Bak de Quorn
Warm de noedels bij de haricots
Een Flammkuchen met Crème fraîche
Waarom?
Omdat ik de foto van het recept hieronder kwijt ben
Omdat ik de foto van het recept hieronder kwijt ben
Nacho chips
Met tomatensaus en daarin gepocheerde eieren
Olijfolie, ui, knof, pepertje, peterselie...
Tomaten uit blik...
Prakken...
Witte wijn...
Laurier, tijm, oregano...
Schijfjes groene olijf in de saus en even laten trekken
Proef op zout
Eieren in de saus pocheren, met wat zoet paprikapoeder erover