Platte rib opbinden
Niet over de hele lengte, dat heeft geen zin
Het krimpt
De Bib Gourmand nog eens
Nu de Nederlandse restaurants
2014
Ik schreef al: Dat wordt lachen
Aangebraden
Groentjesland
De Jonge Dikkert
Gegrilde grietfilet, zilte groentjes, en verse zomertruffel
Le Hollandais
Bourride met zeeduivel, groentjes en met aïloli [aioli in het Nederlands, ja] gebonden
Roberto's
Geroosterd lam met sinaasappel, venkel en gegrillde [gegrilde, ja] groentjes
Lyf's
Gegrilde entrecote [entrecôte, ja, althans dat schrijf ik] met groentjes en een bearnaisesaus
In Geuren en Kleuren
Gaspacho [gazpacho, ja] van lokale groentjes met gemarineerde scheermesjes en waterkers [ongetwijfeld bereid en geserveerd door lulletjes rozewatertjes]
De Gespleten Arend
Op de huid gebakken schol met citroentijmrisotto, groentjes en zeekraal
De Meulen
Kalfslende met jonge groentjes, lente-ui en een lichte portsaus
Gestoofd
Toe maar
Elkaar
Tartaar van kalf met parmezaan, kwarteleitjes en broodkorstjes
Le Hollandais
Canelés uit Bordeaux
Cannelés, ja
Herberg de Witte Gans
Geitenbrie met een gaspachoschuimpje [ga aan het gaz!]
Manjefiek
Geitenkaasje met inheemse appel
La Storia
Brassato met barolo
Brassato bestaat helemaal niet...
De Oude Raadskelder
Crème brûlée afgebrand met rietsuiker
(Doet me denken aan die "onbezorgde brieven")(of aan die Salade met opgerookt gevogelte)
Met puree en tomaat-uiensaus
Veelvoudig terugkomende thema's
Voorgerechten met witlof
Voorgerechten met zwezerik
Voorgerechten met kalfs-tartaar
Vis met schaaldierensausjes
Nagerechten met rabarber
Brixham palourde clams
Kwam ik vandaag tegen
Vreemd
Palourdes, tapijtmosselen, vongole, almejas, clams
Die hebben concentrische groeven
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Deze lijken radiale groeven te hebben, zoals kokkels, coques, berberecho, cockle
Zie hier
Maar als je goed kijkt dan hebben ze radiale én concentrische groeven
[Ik zag later ineens dat die grote clams op het eerste plaatje van gisteren ook beide hebben]