zondag 1 december 2019
Geen patatten, eindelijk
En ook geen rijst of pasta of bonen...
Veel chausson en pizza deze keer
Chausson met shishito en suçuk
Suçuk schijfjes uitbakken in iets olijfolie
Vet afgieten (bewaren om eieren in te bakken), uit de pan
Shishito (zie hier; alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster) in stukjes
Sauteren in wat van de suçuk olie, en uit de pan
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
Tomatenprut, rode wijn, groene kruiden, stukjes zwarte olijven (droge soort)...
Goed inkoken
Proef op p/z; Worcestershire? Wat Oxo of zo?
Shishito en stukjes worst erdoor
Chausson maken (zie boven) en in de oven op de pizzasteen
Pizza knofworst en zoete ui
Zoete ui stoven met flink boter, lang, langzaam, met deksel
Na een half uur rode wijn en knof erbij, wat tomatenpuree, p/z, Oxo, wat jalapeño, en zonder deksel heel zachtjes verder stoven
Deeg voor de helft beleggen met knofworst (randen vrijlaten)
Dichtklappen
Beleggen met knofworst (randen vrijlaten)
De ui erop
In de oven op de steen
Papadum
Met tempeh ketjap en courget
Een prima product, die tempeh, en het scheelt een hoop gekloot
Pinda-olie, tempeh sauteren, uit de pan
Courgetschijven idem
Pinda-olie, ui, knof, pepertje...
Verse koenjit (schijfjes)...
Bouillon gemaakt met doënjang (zie hier) erbij
Papadum frituren
Courget en tempeh warmen in de saus
Chausson als Macedonische pizza uitgevoerd
Die grote lange lichtgroene milde pepers 12 uur op pekel (60 gram zout/liter)
Helft pekel afgieten, en aanvullen met witte wijnazijn
Een paar dagen laten staan
Tijdens het hele proces de pepers steeds ónder de vloeistof!
Pepers eruit, kop eraf, uitlekken
Opensnijden, uithalen
Door de olijfolie
Olijfolie, ui, knof, peterselie
Deeg, ui, kaas (oude Beemster), pepers
Oven (op steen)
MijPizza
Voor in diepvries
Voor na bepaalde avonden
Champignons uit pot uitlekken
Vooral geen verse gebruiken
Ontbijtspek aanbakken
Stukjes van knippen
(Slager; niet die flauwekul rondjes uit de super; laat wat dikker snijden)
Champignons sauteren in olijfolie en uit de pan
Gele ui en flink knofstukjes sauteren in olijfolie
Uit de pan
Tomatenprut (Mutti!) en blikje chipotle versauzen
Deeg daarmee bedekken
Uien erop
Champignons erop
Geraspte kaas (weer oude Beemster)
Spek
Oven (op de steen)