donderdag 3 oktober 2019

Noten (2)



Ik wilde zo'n Spaanse tosti gaan maken
Tosti, pletten, door ei, bakken
Ik zat maar te denken Waar lijkt dat toch op
Tsja, zie hierboven
Mozzarella in carrozza


Zie de eerste aflevering van die noten op 1 oktober


Broodpudding met whisky


Maak als Broodpudding met bier, maar week het brood in voornamelijk melk en een scheut whisky

Kruid met vier-kruidenmengsel (Snees poeirie in de toko), doe in een ovenschotel en decoreer met (eventueel gehakte) noten en door wat olie gehaalde geweekte rozijnen


Broodpudding met bier

Week oud witbrood zonder korst in een flinke hoeveelheid melk en bier (bruin bier liefst)

Roer na een uur alles tot een vrij gladde massa

Roer eieren met suiker smeuïg, meng met het broodmengsel en roer er stukjes (eventueel gedroogd) fruit door

Bestrooi met kaneel en bak drie kwartier op 180 graden



Eindelijk teruggevonden
Foto gebakken ossenstaartkroketten
Hep me de tiefespleurus gezocht
Lekkerder kroketten bestaan niet
Recept zie hier aan het einde
(Alle links hier openen in een nieuw venster)


Champandongo

Mexicaanse lasagne



Bak ui en knof in olijfolie

Voeg gehakt toe (half om half) en bak rul met ietsje rietsuiker erbij en flink gekneusd of geroosterd komijnzaad

Maak er een dunne saus van met gebroken noten (gebruik in ieder geval ook amandelen), tomatensaus en iets kippenbouillon
Er hoort eigenlijk ook acitrón in, gekonfijte cactusvrucht (gebruik sukade)
Corrigeer op p/z

Bak maïstortilla's iets krokant

Maak in een ovenschotel, op een laagje room, een lasagne met achtereenvolgens en om-en-om lagen van tortilla, de vleessaus en plakjes kaas (liefst Monterrey Jack, eventueel American Cheese, die vierkante plakjes cheddar)

Bedek op het laatst met nog een laagje room

Oven

Serveer met zwarte bonen, eventueel ook met rijst (maak dan een soort BB met R)



Udon
Er bestaat geen lekkerder pasta
Ik ga ermee experimenteren in Europese gerechten


Negro en camisón

Neger in nachthemd


Spanje


Rooster 100 gram amandelen en 100 gram hazelnoten en laat ze afkoelen

Klop 200 gram suiker fluwelig met vier eierdooiers

Meng 200 gram geraspte couverture, met 200 gram boter

Roer de twee mengsels door elkaar

Prak de noten en roer ze door het mengsel

Klop vier eiwitten goed stijf (met wat wijnsteenzuur) en spatel die door de massa

Bak in een springvorm bekleed met aluminiumfolie drie kwartier op 150 graden

Serveer met slagroom oftewel het nachthemd



Zure abrikozen weken


Chocolade "taartjes"


Snijd de korst van sneden witbrood, beboter de sneden, bestrooi met suiker en bak bruin in een hete oven

Snijd stripjes van de schil van een onbehandelde sinaasappel (alleen het oranje deel natuurlijk), doe ze in kokend water met iets zout en laat vijf minuten koken

Giet af

Maak een beetje karamel van suiker met ietsje water en laat daarin de sinaasappel 10 minuten zachtjes meekoken

Giet ze af en spreid ze uit op een plank of plaat

Smelt couverture met room Au bain Marie

Besmeer de broodsneden met Orange marmalade en strooi daar gehakte noten over

Giet er de chocolade over en decoreer met gehakte noot en met de schilletjes

Serveer warm of koud



Zuurkool stoven
Dat komt weer!
Eerste wat we gaan doen:
Pie, zuurkool, paddo's, echt goede knak, mosterd