dinsdag 22 oktober 2019
Geen patatten!
Naan
Met kip met ui, en yoghurtsausjes
Ik maakte verschillende dips van yoghurt met pickles
Zie de volgende foto
Enorm lekker en makkelijk
Groene chili
Dat was de enige die wat minder was
Pot staat in de koeling, maar is misschien toch wat oud
Ik koop een nieuwe en rectificeer(?) hier
Garlic
Prachtig!
Bij BBQ ook!
Hot mango
Prima, maar niet wow
Lime
De mooiste
Smaakt bij alle soorten Indiaas en Pakistaans eten, gegarandeerd
Kipdijfilets in kippenbouillon blancheren
Pindaolie en ghee, ui, knof...
Kip meebakken
Naan in de oven
(Maakte ik niet zelf; rond deze tijd van het jaar tig Adobe upgrades, druk druk druk)
Blauwe maistortilla's
Met shishito en merguez
Is dit Godverdomme multiculti of is dit Godnondeju niet multiculti?!
AH heeft tegenwoordig verse 100% mais tortilla's
Ik schreef er al eerder over: gevacumeerd kan het net, ongebakken of half gebakken bewaren, maar lekker is het niet
Maar goed, het is een werkje van niks ze vers te maken
Zie hier, scroll wat
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Shishito zie hier
Kost geen ruk bij Westland Peppers
In schijfjes
Olijfolie, sauteren, uit de pan
Merguez bakken, uit de pan
In stukjes
Olijfolie, ui knof...
Shishito erin en de merguez
Tortilla's bakken
Piadina
Met mozzarella, Parmezaanse ham, sla en tomaat
De klassieke manier, maar de sjalotjes etc voegde ik toe
Piadina hadden ze bij Aldi maar je kan het makkelijk zelf maken
Niet te dun maken!
Olijfolie, sjalot, knof, pepertje...
Prepareer de kaas, ham en groente
Bak de piadina
(Chapati pan of crêpière)
Sjalot etc over de tomaat
Chausson
Met ansjovis uit het zout, sardien, mozzarella en tros-roma'tjes
Oven warmen met pizzasteen erin
Ansjovis (ik gebruikte Bergse) in melk ontzouten
Sardien op olijfolie afgieten en de olie opvangen
Tomaatjes in vieren, door de olie halen en wat groene kruiden erdoor
Mozzarella snijden
Deeg, mozzarella, zwarte peper, wat Schabzieger erover raspen (die groene Zwitserse kaas), sardines, ansjovis, tomaat
Oven
Naan
Alweer!
Ja, er zaten er vier in dat pak...
Met kip jalfrezi
Klassiek Engels koloniaal, en tegenwoordig heel populair
"Tikka masala out, jalfrezi is UK's No. 1 dish now"
Indian Times
Komijn, korianderzaad, koenjit vijzelen, mengen, de kip ermee inwrijven
Een uur op een koele, niet een koude plek
Pindaolie, ui, knof, groen pepertje...
Kippenbouillon...
Inkoken
Pinda-olie, dezelfde kruiden als eerder...
Kip erin bruinen met ook wat rode peper, uit de pan
Kip garen in de bouillon
Tomaat hakken
In de pan waar de kip uit kwam...
Later dit alles bij de kip
Naan warmen
Kan ook met basmati